Sibiu: Activitatea de dimineaţă a copiilor de 6 ani din toată lumea, studiată la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinemateca Astra Film 2010 reia, luna aceasta, programul de succes „Dimineţile lumii”, organizat în cadrul celei de-a Xa editii a Astra FilmFestival. Programul este destinat copiilor, însa este si o invitatie pentru adulti de a se întoarce în timp pentru a se cufunda în universulcopiilor din întreaga lume.

CITEŞTE ŞI:

Casanova pe scena de pe lacul din Dumbrava, invitatul special la Noaptea Muzeelor

Activitatea cotidiana a baietilor si a fetelor cu vârsta cuprinsa între 6 şi 10 ani este o aventura pe cât de universala, pe atât de magica. Această întâlnire este o nemaipomenită fereastră deschisă către lume. Documentarele îi surprind pe copii de la trezire si pâna la sosirea lor la şcoală.

Ce manânca la micul dejun un tânar japonez ? Unde dorm copiii din sudul Marocului ? Cum ajung la şcoală micuţii mexicani ?

Atâtea întrebari nesemnificative în aparenţă, dar revelatoare pentru diferentele noastre culturale si care pot sa ne învete o multitudine de
lucruri simple, dar pasionante. Acest program este în acelasi timp o ocazie de a descoperi diversitatea nucleelor familiale, dar si regulile de viata dupa care acestea se ghidează. Vom simti de asemenea si ritmul lumii exterioare care se accelereaza la răsarit.

Primul film din programul „Diminetile lumii” va rula joi (13 mai), de la ora 14:00, în sala de proiecţii a Studioului de film Astra.

Pentru ultimele noutaţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite