Sibiu: A început recensământul de probă al populaţiei şi locuinţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recenzorii vor ajunge în şase sectoare desemnate la nivelul întregului judeţ, dintre care trei în municipiul Sibiu. Acţiunea se va desfăşura până pe 16 mai, şi pregăteşte Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, ce se va desfăşura în întreaga ţară, în perioada 22-31 octombrie a acestui an.

CITEŞTE ŞI:

Regiunea Sibiului este cea mai bogată din România, conform UE

Mii de apeluri false la 112 Sibiu

„La începutul fiecărui deceniu se realizează un recensământ al populaţiei, iar în 2011, ca urmare a intrării în Uniunea Europeană, se va face în toate ţările membre astfel încât la la final să existe cifre comparabile atât în ceea ce priveşte populaţia, cât şi fondul de locuinţe", a spus Liviu Boloş, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Sibiu.

La Sibiu, recenzorii vor ajunge în şase sectoare desemnate la nivelul întregului judeţ. Trei dintre acestea sunt în municipiul Sibiu, iar celelalte trei în mediul rural, respective în localităţile Vurpăr, Şura Mică şi Rusciori.

Datele oferite de către repondenţi vor fi confidenţiale, iar singurele întrebări la care sibienii nu vor fi obligaţi să dea un răspuns sunt cele privind caracteristicile etnoculturale, respectiv  apartenenţa la religie şi etnie şi limba maternă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite