Sibiu: ANI l-a declarat incompatibil pe directorul adjunct al Casei de Asigurări de Sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sancţiunile la CAS Sibiu se aşteaptă să fie sugerate tot de ANI
Sancţiunile la CAS Sibiu se aşteaptă să fie sugerate tot de ANI

Directorul executiv adjunct al Casei de Asigurări de Sănătate Sibiu a fost timp de trei luni în stare de incompatibilitate. Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, medicul-şef Nicoleta Ivona Gecui a ocupat în acelaşi timp şi funcţia de director executiv adjunct al CAS şi pe cele de administrator la două societăţi comerciale.

Cercetările inspectorilor de integritate au început în urma unei sesizări venite de la Sibiu. După verificarea declaraţiilor de avere şi de interese, ANI a constatat că medicul-şef Ivona Gecui s-a aflat în incompatibilitate din 17 iunie, dată la care a fost numită în funcţia de director executiv adjunct al CAS Sibiu şi s-a sfârşit pe 24 septembrie, când au fost înregistrate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cererile de revocare din funcţia de administrator în  două societăţi comerciale, Medro SRL şi Notorious SRL.
Medicul Ivona Gecui, aflată în concediu medical, nu ştia nimic azi dimineaţă despre constatările ANI  şi s-a mărginit să spună doar că nu a fost în stare de incompatibilitate. „Nu pot să vă spun nimic până când nu văd ceva oficial. Trebuie să văd despre ce este vorba. Nu am fost în incompatibilitate“ a precizat Ivona Gecui, care poate face contestaţie în termen de 15 zile de la comunicarea concluziilor ANI.
Dintre cele două societăţi, doar Medro SRL, care oferă servicii medicale, este în funcţiune şi pe profit, cealaltă fiind suspendată de luna trecută şi cu pierderi în 2008.

Ce spune legea
Conform prevederilor art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003, „funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, într-o asociaţie familială sau ca persoană fizică autorizată“

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite