Sibiu: 4.000 de dascăli care au făcut grevă au salarii diminuate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu a anunţat vineri că dascălii care au aderat la greva din 22 aprilie nu vor primi bani pentru ziua respectivă.

CITEŞTE ŞI:

Şcolile sibiene, paralizate de greva profesorilor

85% din unităţile de învăţământ din judeţ au fost închise în ziua de 22 aprilie. Prostestul dascălilor sibieni nu i-a afectat însă pe elevii programaţi să susţină proba de competenţe digitale, care s-a desfăşurat conform calendarului.

"Având în vedere prevederile legale stipulate de articolul 54, aliniatul 4, din Legea nr. 168 pe 1999 şi Hotărârea Consiliului de Administraţie a Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu din data de 1 aprilie 2010, cadrele didactice care au aderat la grevă nu beneficiază de drepturi salariale pentru ziua de grevă", a anunţat inspectorul şcolar general al judeţului Sibiu, Constantin Gorun, într-o notă transmisă tuturor şcolilor din judeţ.

Reprezentanţii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar din Sibiu au anunţat că aproximativ 4.000 de dascăli sibieni s-au alăturat grevei de avertisment, declanşată la nivel naţional. Au fost însă şi 16 unităţi din judeţ în care profesorii au preferat să meargă să predea.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite