Sibiu:Sute de sibieni s-au înghesuit pentru un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bursa generală a locurilor de muncă a strâns sute de persoane aflate în căutarea unui job. Şomerii au avut de ales din peste 900 de slujbe, scoase la bătaie de 89 de firme din tot judeţul. Evenimentul a avut loc simultan, în Sibiu, Mediaş, Avrig şi Agnita.

Agitaţie mare în această dimineaţă la cercul Militar din Sibiu. Sute de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au luat cu asalt bursa generală a locurilor de muncă, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea forţei de Muncă Sibiu. . „Înarmaţi“ cu zeci de CV-uri, oamenii au studiat cu atenţie ofertele, după care şi-au încercat norocul. Şomerii din Sibiu au avut de ales din 786 de locuri de muncă, puse la dispoziţie de 52 de agenţi economici. Evenimentul s-a desfăşurat, concomitent, şi la Mediaş, Agnita şi Avrig, acolo unde alte 37 de firme au oferit 210 slujbe. "Concernul Continental  are aproximativ  7000 angajaţi  în România , dintre care 1400 la Sibiu. Planul de dezvoltare continuă şi anul acesta, atât pentru centru de cercetare dezvoltare, cât şi pentru fabrică. Căutăm operatori linie producţie, tehnicieni în electronică, ingineri pe diverse specializari", ne-au spus reprezentanţii firmei, care a avut cea mai bogată ofertă de locuri de muncă.

Fără prea multe alternative, oamenii păreau dispuşi să lucreze orice, numai să nu scape de statutul de „şomer“. „ Nu  putem să mai avem pretenţii, orice meserie este bine-venită. Până anul trecut, în iulie, am lucrat ca suplinitoare în învăţământ, dar de atunci nu mi-am mai găsit nimic“, ne-a spus Angela Gavrilă, în vârstă de 37 de ani.

Absolvenţii de facultate, fără prea multe şanse
De la tineri absolvenţi de facultate, la oameni trecuţi de prima tinereţe, cu toţii şi-au pus speranţa în bursa organizată de AJOFM. În timp ce primii se plângeau că nu găsesc slujbe în domeniul în care au terminat, ceilalţi spuneau că nimeni nu îi mai angajează, tocmai din cauza vârstei. „ Am terminat Facultatea de Ecologie şi Protecţia Mediului, dar până acum nu am găsit niciun post în domeniu. Nici această bursă se pare că nu îmi oferă ceea ce caut, aşa că mă văd nevoită să apelez la altceva, în alt domeiu. Cred c o să optez pentru lucrător comerial“, ne-a spus Nicoleta Dinculescu, în vârstă de 22 de ani. Din totalul celor 996 de joburi scoase la bătaie în tot judeţul, doar 88 s-au adresat persoanelor cu studii superioare, în meserii precum inginer producţie, inginer constructor sau consilier de asigurare.

În prezent, Sibiul numără 15,528 de şomeri şi o rată a şomajului de 8,3%.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite