Sibiu:Poliţiştii învaţă copiii să se ferească de pedofilii de pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au anunţat o campanie prin care vor să-i înveţe pe copiii de 11-14 ani cum să se ferească de pedofilii de pe internet.

Campania începe la 1 martie şi se va desfăşura timp de două luni de zile, perioadă în care poliţiştii împreună cu profesorii din două şcoli selectate le vor explica micuţilor cum să se comporte pe internet şi ce informaţii să ceară atunci când li se propun întâlniri pe Internet, ca să nu cadă în capcana pedofililor sau a celor care ar putea să-i abuzeze emoţional sau sexual.

„Sociologul nostru va face un sondaj printre elevii de 11-15 ani de la Şcoala 17 din Sibiu şi Şcoala Mihai Eminescu din Mediaş, pentru a contura grupurile ţintă cu care se va lucra mai departe" a explicat inspectorul pricipal Cristian Stanciu, de la Compartimentul de Prevenire.

Ultimul caz de pornografie infantilă a fost cercetat de procurorii DIICOT vara trecută, când trei tineri ademenit o fată de 14 ani într+un apartament şi sub ameninţare au supus-o perversiunilor sexuale, scenele fiind filmate cu un telefon mobil şi vizionate apoi într-un Internet Café.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite