Sibiu: Încă un caz de gripă nouă confirmat la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie în vârstă de şaizeci de ani, venită din Maroc, este cel mai nou caz de gripă AH1N1 din oraşul de pe Cibin. Începând de ieri, în toate unităţile şcolare din judeţul Sibiu se face, la începutul fiecărei zile de curs, triaj epidemiologic.

Încă un caz de gripă nouă la Sibiu după ce Institutul Cantacuzino a confirmat marţi seară prezenţa virusului gripal AH1N1 la o femeie în vârstă de şaizeci de ani. „Acesta este un caz de import, femeia este venită recent din Maroc şi aseară (trei noiembrie) a fost internată la Spitalul Judeţean la Secţia de Boli Infecţioase. Pacienta primeşte tratament antiviral pentru că forma nu este foarte gravă. Sunt şi patru contacţi, membri ai familiei femeii infectate, dar la ei nu sunt semnele prezenţei virusului, deocamdată sunt supravegheaţi la domiciliu“, a declarat Adela Morar, purtător de cuvânt la Direcţia de Sănătate Publică Sibiu. Acesta este cel de-al optulea caz de gripă porcină din judeţul Sibiu, după ce în luna iulie noua gripă a ajuns pentru prima dată aici.

În şcoli se face triaj epidemiologic de marţi, 3 noiembrie
De ieri, trei noiembrie, profesorii au început să facă triajul epidemiologic în fiecare clasă din toate unităţile de învăţământ din Sibiu. Aici, pentru a evita aglomerarea intrării în şcoală, triajul nu se face la accesul în şcoală, ci după ce elevii intră în clase. Astfel, la prima ora de curs pe care o au elevii, profesorul care predă disciplina respectivă controlează starea de sănătate a copiilor. „La prima oră, la 8.00, profesorii care intră atunci la clase verifică dacă elevii au febră, dacă tuşesc, dacă respiră greu. Dacă sunt întâlnite cazuri suspecte, se anunţă un profesorul responsabil, membru al comitetului de gripă AH1N1 iar comitetul le examinează. În funcţie de situaţie, le trimite la cabinetul medical. Din fericire nu am avut niciun caz până acum şi sperăm să rămână aşa“, a declarat Dan Călin Băban, directorul Liceului de Artă Sibiu. Din comitetul de gripă nouă fac parte un profesor de biologie care este responsabil şi cu educaţia sanitară în unitatea de învăţământ, un profesor de psihologie şi trei profesori care predau la ciclul primar, gimnazial şi, respectiv, liceal.

Profesorul englez s-a întors în Anglia
Săptămâna trecută, la Sibiu s-a înregistrat un singur caz de gripă AH1N1, în persoana unui profesor englez venit la Sibiu cu o delegaţie. Deşi el a intrat în contact cu mai mulţi profesori şi elevi de la Şcoala nr.21, Liceul de Industrie Alimentară şi Liceul Energetic, simtomele n-au apărut la niciuna din aceste persoane. Profesorul englez şi delegaţia din care făcea parte s-au întors în Anglia, după ce au primit avizul de a părăsi ţara de la Ministrul Sănătăţii.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite