Sibiu: Zeci de sibieni sunt aşteptaţi la comemorarea victimelor din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acum un an, tinerii moldoveni au ptrotestat în stradă
Acum un an, tinerii moldoveni au ptrotestat în stradă

Asociaţia Noii Golani marchează astăzi împlinirea unui an de la represaliile suferite de tinerii din Republica Moldova ieşiţi în stradă pentru a protesta impotriva rezultatelor alegerilor prezidenţiale.

La Sibiu, toţi cei care vor să aducă un omagiu tinerilor moldoveni care au avut de suferit în urma acelor zile, vor aprinde o lumânare în această seară, de la ora 20.00, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

Patru decese

"Pe 7 aprilie aprindem o lumânare pentru victimele protestelor
anti-comuniste de la Chisinău Acum un an, tinerii din Republica Moldova au ieşit pe străzile Chişinăului pentru a protesta împotriva rezultatelor alegerilor din 5 aprilie. Sute de persoane au fost arestate, unele dintre ele suferind torturi groaznice. Au fost înregistrate 4 decese în condiţii foarte suspecte: Valeriu Boboc, Eugen Ţapu, Ion Ţibuleac şi Maxim Canisev", spun reprezentanţii asociaţiei.

CITEŞTE ŞI:

Braşov: Lacrimi de lumină în Piaţa Sfatului, pentru eroii basarabeni

Anul trecut, în 7 octombrie, la doar 6 luni de la evenimente, 15 oraşe au adus un omagiu memoriei tinerilor căzuţi atunci. Până acum oameni din 30 de oraşe au anunţat că vor ieşi să aprindă o lumânare.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite