Sibiu:Clămparii mici condamnaţi după patru ani de proces

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul Clămparilor a durat 4 ani iar sentinţa nu este definitivă
Procesul Clămparilor a durat 4 ani iar sentinţa nu este definitivă

Tribunalul Sibiu a anunţat luni sentinţa în procesul celor şase sibieni care făceau parte din gruparea Clămparu.

Pentru constituire, aderare şi sprijinirea unui grup infracţional organizat având drept scop comiterea de infracţiuni grave, proxenetism, trafic de persoane, prima instanţă i-a condamnat la pedepse cuprinse între 5 ani şi 6 ani închisoare. Din lotul de şase inculpaţi, doar patru sunt în viaţă, după ce anul trecut, Johann Borthmes a murit într-un accident de circulaţie. Tiberiu Matenciuc, Nicolai Bârsan, Lucian Constantin, Nicolae Oltean zis Jokerul au fost trimişi în judecată în 2006.

Trei dintre inculpaţi au fost judecati în stare de arest preventiv,  Tiberiu  Matenciuc si Nicolai  Bîrsan timp de 3 ani, iar Lucian Dinu timp de 1 an, ei fiind puşi în libertate la data de 13.07.2007, respectiv 08.12.2005, cu interdicţia de părăsire a localităţii.
Clămparii sibieni nu au dus-o însă prea rău în ciuda acestei interdicţii, pentru că instanţa le-a aprobat de mai multe ori cererile de suspendare a măsurii. Matenciuc a primit acordul de a se trata trei săptămâni la Ocna Sibiului şi de a frecventa un bar, în timp ce Bârsan sa tratat şase luni la Bucureşti.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite