Sibiu:Agentul care a făcut accident cu maşina poliţiei este cercetat disciplinar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistul care a iscat sâmbătă un accident, în timpul misiunii de prindere a două motociclete la Copşa Mică, va fi anchetat de superiorii lui.

Superiorii lui Ionuţ Stoica spun că ancheta în cazul acestui accident se va desfăşura pe două planuri. În privinţa mecanismului de producere a accidentul, „verdictul” pentru poliţist este clar. Acesta este vinovat, după ce Logan-ul de poliţie, condus de el  a intrat pe contrasens, unde a lovit un alt autoturism condus regulamentar.

Ionuţ Stoica avea tot dreptul să intre pe sensul opus de mers, spun poliţiştii, pentru că se afla în misiune, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. În acest caz, ancheta disciplinară ce va fi organizată la nivelul Inpectoratului de Poliţie Sibiu, va face lumină, imediat ce agentul va ieşi din spital. Starea lui este destul de bună şi în câteva zile va fi externat.

Prinderea motoriştilor, doar o chestiune de timp

Bogdan Maxim, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere - Drumuri Naţionale, susţine că anchetatorii deţin imagini în care se vede concret cum autoturismul de poliţie intră pe contrasens pentru a evita impactul cu una din motocicletele pe care le urmărea.

În plus, Maxim consideră că prinderea celori doi motociclişti fugari este doar o chestiune de timp. „Noi avem informaţii conform cărora cei doi motociclişti făceau parte dintr-un grup ce a plecat de la Sibiu către Sighişoara, iar sâmbătă mai multe echipaje de poliţie au fost amplasate pe drumul naţional 14, pentru a-i identifica. Avem date referitoare la motocicletele pe care le au şi  cu siguranţă îi vom identifica în cel mai scurt timp”, afirmă Bogdan Maxim, şeful SPR, Drumuri Naţionale Sibiu.

Sâmbătă mai multe echipaje de la Serviciul Rutier au oprit în trafic toţi motocicliştii care au trecut pe drumul naţional 14. „Am avut echipaje la ieşirea din municipiul Sibiu, spre Mediaş, la Slimnic şi Şeica Mare până noaptea târziu, dar nu au fost identificaţi încă” mai spune Maxim.

Şeful agentului rănit are numai cuvinte de laudă la adresa poliţistului implicat în accidentul de sâmbătă. Agentul de poliţie Ionuţ Stoica, are 27 de ani, lucrează la Serviciul Rutier din 2005, după ce a absolvit Şcoala de poliţie de la Câmpina şi nu a avut niciodată abateri la locul de muncă.

Maşină fără CASCO

Loganul lovit de poliţistul aflat în urmărirea motocicliştilor nu mai avea încheiată asigurare CASCO individuală. Agentul Stoica Ioan va trebui să plătească din buzunar daunele dacă acestea depăşesc valoarea de 15.000 de lei. „Avem încheiată o asigurare Casco de tip forfetar nenominalizat. Dacă reparaţia depăşeşte această valoare, agentul va plăti din buzunar” a explicat Luciana Balteş, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite