Sibienii sunt puţin mai sănătoşi decât restul românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea generală de sănătate a sibienilor este mai bună decât a majoritatea românilor, se arată într-un raport al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, prezentat ieri în timpul unei şedinţe publice la sediul Instituţiei Prefectului.

CITEŞTE ŞI:

Rezerve de lux pentru mămici şi pitici, la Pediatrie

Ministrul sănătăţii: Sibiul are cea mai mică finanţare din ţară, pe cap de locuitor

Principalele trei cauze de deces în judeţul Sibiu sunt legate de boli ale aparatului circulator – 542 de decese la 100.000 de locuitori, tumori – 186 de decese la 100.000 de locuitori şi accidente – 59 de decese la 100.000 de locuitori. „Din punct de vedere al sănătăţii publice, judeţul Sibiu se află într-o situaţie generală bună, fiind printre primele zece judeţe din ţară. La unele categorii ne încadrăm chiar în primelele 4 sau 5 judeţe din ţară. Totuşi, o creştere alarmantă avem în ultima vreme a cazurilor de diabet zaharat”, a declarat Adela Morar, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu.

Şi din punct de vedere al natalităţii şi mortalităţii suntem peste media naţuională. Astfel, mortalitatea în judeţul Sibiu anul trecut a fost de 9,9 – 10,9 indici la mia de locuitori, faţă de 12,1 media naţională. Cât priveşte sporul natural, Sibiul este unul din cele şapte judeţe din ţară cu indici pozitivi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite