Sibienii sunt chemaţi sâmbătă la un pelerinaj de Florii, în premieră pe străzile Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesiunea, organizată de Mitropolia Ardealului, se va desfăşura azi, între orele 16.40 şi 19.00, pe un traseu care include şase biserici din municipiu. Este pentru prima dată când credincioşii din Sibiu sunt chemaţi la un peperinaj, pe străzile oraşului, de sărbătoarea Floriilor.

C ITIŢI ŞI

Mitropolitul Ardealului : „ÎPS Bartolomeu a biruit pentru noi“

Expoziţie cu flori, de Florii, la Biblioteca „Astra“

Concert inedit sâmbătă seară, cu Şuie Paparude şi Grimus, într-un tren pe ruta Sibiu – Sighişoara

„Suntem bucuroşi să anunţăm, anul acesta, iniţierea pelerinajului de Florii, care marchează încheierea Postului Patruzecimii şi începerea Săptămânii Patimilor. Este un moment de încărcătura spirituală deosebită, pentru că Sambata lui Lazăr, Invierea lui Lazăr, prefaţează Învierea Mantuitorului. Este, totodată, un act de bucurie“, transmite ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

Pelerinajul va porni de la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, de pe strada  Gheorghe Dima. Credincioşii se vor îndrepta apoi către bisericile de pe străzile Mihai Viteazu, Nicolae Iorga, Ştefan cel Mare şi Constituţiei, urmând ca, în jurul orei 19.00, să ajungă la Catedrala Mitropolitană.

„Aici, pelerinii vor fi binecuvântaţi, se vor binecuvânta icoanele şi ramurile pe care le vor purta în mâini şi vor primi un cuvânt de învăţătură. Vom intra apoi în Catedrală  şi aici va avea loc ultima parte a Vecerniei“, a completat Mitropolitul Ardealului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite