Sibienii sunt așteptați la adăpostul pentru câini comunitari din Dealul Guşteriţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de Gestionare a Câinilor fără stăpân îi invită pe iubitorii de animale la adăpostul pentru câinii fără stăpân din Dealul Guşteriţei.

Sibienii au adoptat de la începutul acestui an 166 de câini din adăpost, iar Asociaţia “Pferd und Hund” e.V. a găsit familii pentru 40 dintre câinii adăpostiţi în Dealul Guşteriţei.

“Sibienii au posibilitatea să ne sprijine în eforturile noastre de a rezolva sau măcar de a atenua situaţia câinilor fără stăpân. În primul rând pot adopta un câine. De asemenea, pentru reducerea populaţiei de câini comunitari au posibilitatea de a-şi steriliza animalele din curte, pentru a reduce astfel înmulţirea lor”, a spus primarului Klaus Iohannis.

Sibienii sunt astfel invitaţi să profite de perioada vacanţei şi să facă o excursie până la adăpost.

Ambulatoriul pentru sterilizări care a funcţionat în Sibiu şi-a extins activitatea şi la nivelul localităţilor din jurul Sibiului. În prezent ambulatoriul se află în Cisnădie.

Municipalitatea, împreună cu organizaţii non-profit au pus accentul şi pe educarea tinerei educaţii. În acest sens, în perioada aprilie – iunie a acestui an s-a desfăşurat campania educativă în şcoli generale şi licee din Sibiu, în colaborare cu Asociaţia Animal Life.

În prezent, în incinta adăpostului, sunt adăpostiţi un număr de 180 câini. Serviciul abilitat din cadrul municipalităţii îşi continuă susţinut activitatea de prindere a câinilor comunitari, sterilizarea unui număr de aproximativ 20 de câini pe săptămână şi repunerea acestora în teritoriu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite