Sibienii nu se înghesuie la ofertele de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă proprietarii de pensiunilor din Mărginime şi agenţiile de turism vin cu oferte care mai de care mai avantajoase, sibienii nu se grăbesc deloc să îşi facă o rezervare.

După ce vacanţa de Paşte nu le-a adus un profit foarte mare, propretarii pensiunilor din Mărginimea Sibiului speră ca măcar de 1 Mai să dea lovitura.Cu preţuri pentru toate buzunarele, aceştia încearcă să îşi atracă clienţii în cele mai variate moduri. „ Anul acesta, preţurile pentru 1 mai vor fi cele normale, practicate în cursul anului. Mâncarea tradiţională, peisajul, obiceiurile şi bisericile fortificate vor fi principalele puncte pe care hotelierii şi proprietarii de pensiuni vor miza, pentru atragerea clienţilor“, ne-a spsu Dorin Beu, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural.

Oferte pentru toată lumea
Majoritatea pachetelor sunt de câte trei zile, cu începere de vineri, 30 aprilie, până duminică, 2 mai. Aşadar, două nopţi de cazare cu masă, pensiune completă sau demipensiune, în funcţie de opţiunile clientului. Pentru un astfel de sejur, cazarea la o pensiune de trei margarete ajunge la  aproximativ 199 de lei pe pachet. Proprietarii de pensiuni propun, în plus, şi plimbări cu trăsura, foc de tabără sau karaoke.  Chiar şi aşa, cererile întârzie să apară. Motivaţia este dată de faptul că ziua liberă pică într-o sâmbătă, ceea ce reduce semnificativ posibilitatea unei mici deplasări. „ De 1 Mai, oferta noastră este pentru toată lumea. Trei nopţi de cazare cu mic dejun costă doar 200 de lei de persoană, mai puţin ca anul trecut. Chiar şi aşa, încă nu avem nicio solicitare din partea turiştilor. Asta din cauză că Ziua Muncii e prea apropiată de sărbătorile pascale dar şi din cauză că pică sâmbăta, deci oamenii nu vor avea week-end prelungit“, ne-a spus Marcela Nabarog, proprietara unei pensiuni din Răşinari.

Oferte tentante pentru Grecia şi Bulgaria
În oferte se întrec şi agenţiile de turism din oraş. Nici aici însă situaţia nu este mai bună. Cele mai multe oferte sunt pentru litoralul românesc şi pentru Grecia, iar preţurile sunt la nivelul anului trecut. La mare, preţurile variază între 100 şi 600 de lei, în funcţie de staţiune şi de numărul de stele al hotelului, în timp ce, pentru un sejur în Grecia, preţurile încep de la aproximativ 100 de euro, pentru două nopţi de cazare, la un hotel de trei stele.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite