Sibienii cercetaţi pentru ţepe de 1.000.000 de euro cu utilaje, aduşi în faţa judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi sibieni au fost aduşi joi în cătuşe în faţa instanţei Tribunalului Hunedoara, pentru a fi judecaţi alături de mai mulţi cetăţeni arabi şi români acuzaţi de înşelăciune, într-un dosar instrumentat de DIICOT.

CITIŢI ŞI:

Pocurorii sibieni audiază 20 de traficanţi şi consumatori de droguri

VIDEO - O femeie de 50 de ani a murit de ziua ei, lovită de fulger (FOTO)

DN1, în judeţul Sibiu, blocat timp de o oră de două microbuze

Joi, la Tribunalul Hunedoara, a avut loc primul termen al procesului într-un dosar de înşelăciune în care paguba estimată de anchetatorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) se ridică la aproximativ un million de euro.

Cele 19 persoane, români şi cetăţeni sirieni, învinuite în acest dosar au fost trimise în judecată pentru înşelăciune.

Aceasta după ce în luna februarie gruparea din care a făcut parte şi Cristian Bogdănel Niţu, un cunoscut interlop devean, a fost destructurată de poliţişti şi de ofiţerii Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Potrivit anchetatorilor, învinuiţii achiziţionau în leasing diferite tipuri de autovehicule (autoturisme, camioane şi diverse utilaje), pe care le demonta şi le vindea în Libia şi Siria. Nucleul principal al grupării era în Sibiu, însă dosarul a fost trimis spre judecare la Deva.

Cristian Bogdănel Niţu, unul dintre “protagonişti”, a fost arestat în 2003, după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să plaseze 100.000 de euro falşI.

Luceafărul din Sibiu înecat de şuvoaiele de apă

Un an mai târziu a fost din nou arestat în celebrul dosar „Spumă şi Bibanu”, fiind acuzat de aderare la un grup mafiot care a instaurat teroarea în Deva. Gruparea respectivă, extrem de violentă, se ocupa de perceperea taxelor de protecţie, şantaj, proxenetism şi alte infracţiuni "acoperite" de unii dintre poliţiştii deveni.Niţu a fost eliberat în 2008 alături de ceilalţi membri ai grupului, printre care şi Ioan David, fostul şef al Poliţiei Deva, cel care le asigura „spatele” interlopilor.

În aprilie 2010, el a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în dosarul "Spumă şi Bibanul", finalizat în cele din urmă de magistraţii Tribunalului Piteşti.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite