Sibienii ar putea să meargă la cumpărături cu mașini de ambulanță

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulantele au o valoare de inventar de 4.000 de lei
Ambulantele au o valoare de inventar de 4.000 de lei

Mai multe autosanitare aparținând Serviciului Județean de Ambulanță au fost casate și vor fi scoase la licitație. Cei care le cumpără pot face cu ele ce doresc, inclusiv să meargă la piață pentru a-și face aprovizionarea.

Fabricate în 1999, 2000 sau 2001, autosanitarele și-au făcut treaba și acum au fost date la casat. Pentru că spitalele din Sibiu, care le pot obține gratuit, nu au ce face cu ele, vor fi scoase la licitație.   

”În urma procesului de casare au rezultat un număr de 7 autosanitare pe care noi le-am dat ca și disponibile instituțiilor medicale din județul Sibiu. Până acum am avut o singură cerere din partea Spitalului de Psihiatrie pentru o asemenea autosanitară, celelalte spitale ori încă nu ne-au trimis un răspuns ori ne-au trimis negație, iar în conformitate cu legea cele care nu vor fi distribuite cu titlu gratuit acestor instituții publice vor fi scaose la licitație.

Mașinile datează din 1999, 2000, 2001, sunt autosanitare, unele sunt B-uri, oricum toate sunt mașini mari, oricum dacă le scoatem la vânzare le scoatem fără echipamente pe ele, nu putem să le dăm cu echipamente”, explică medicul Ovidiu Luca, directorul Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu.

Mașinile vin cu foarte mulți kilometri la bord, peste 500.000, așa că prețul de pornire la licitație nu va fi deloc mare. Iar noii proprietari pot face cu ele ce doresc, de la transport de marfă până la aprovizionare zilnică, la piață.

”Ele sunt cu niște valori de inventar undeva în jur la 4.000 de lei, vedem cum ne lasă legea, din punctul meu de vedere eu n-aș pune un preț așa de mare ca să sperii lumea, să nu vină la licitație, aș pune un preț mai mic, dacă sunt doritori se licitează și se ajunge acolo unde trebuie.

Puteți face cu ele ce doriți dumneavoastră – de la cărat roșii la piață până la, știu eu, coteț de găini, absolut orice, fiecare face ce vrea, este proprietatea lui, poate transforma în mașini de transport persoane, dacă acceptă RAR-ul, de cărat marfă, orice”, adaugă medicul Ovidiu Luca.

Este prima acțiune de casare de acest gen în Sibiu, iar directorul Ambulanței spune că a ales varianta vânzării la licitație pentru a aduce bani mai mulți în bugetul instituției, pe timp de criză, pentru că dacă ar fi dat mașinile la fier vechi banii astfel obținuți ar fi fost mult mai puțini.
 

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite