Sibiu: Sibienii, indiferenti la spargerile auto (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu:  Sibienii, indiferenti la spargerile auto (GALERIE FOTO)
Sibiu: Sibienii, indiferenti la spargerile auto (GALERIE FOTO)

Aceştia nu au avut niciun fel de reacţie în momentul în care au văzut cum un hoţ a spart geamul unui autoturism chiar în centrul oraşului şi a furat geanta care se afla pe una dintre banchete. Din fericire, a fost vorba doar despre un exercitiu al Politiei.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat astazi o acţiune de simulare a spargerii unui autoturism, în scopul verificării modului de reacţie al cetăţenilor în astfel de cazuri, acţiune organizată în cadrul „Săptămânii de prevenire a criminalităţii“. Rezultatul acţiunii a fost însă unul cât se poate de neplăcut: nimeni nu a încercat să îl oprească pe hoţ, iar la telefonul unic de urgenţă a fost înregistrat un singur apel.
Maşina care a fost spartă se afla într-o parcare din zona centrală, iar în momentul întâmplării, prin zonă treceau foarte mulţi oameni. După ce a studiat şi celelalte maşini care se aflau în parcare, „hoţul“ care purta o glugă pe cap a spart cu un ciocan geamul autoturismului în care proprietarul îşi uitase geanta, după care a rupt-o la fugă printre oameni, spre Parcul Astra.

Şi-au văzut de drum

Chiar dacă l-au văzut în plină acţiune, sibienii nu s-au sinchisit să îl oprească pe „infractor“, mulţumindu-se să îl vadă cum dispare cu geanta furată. Unul singur a dat dovadă de spirit civic şi a încercat să sune la 112, însă nu a avut succes. „Am auzit o bubuitură puternică, după care l-am văzut fugind prin parc. Am încercat să sun la 112, dar nu răspunde nimeni“, a spus Augustin Dinu, care în momentul în care a aflat că a fost vorba despre o simulare, a plecat amuzat. Potrivit poliţiştilor,la serviciul unic de urgenţă a fost înregistrat totuşi un apel, de la unul din chioşcurile de ziare din zonă.
De la începutul acestui an şi până la 31 august, în judeţul Sibiu au fost înregistrate 495 de furturi din maşini.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite