Sibienii, dezamăgiţi de oferta locurilor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 800 de slujbe au fost puse la bătaie, la evenimentul organizat de AJOFM Sibiu.Dintre acestea însă, doar puţin peste 100 au fost pentru persoanele cu studii superioare, fapt care a provocat nemulţumiri între sibienii aflaţi în căutarea unui job.

Aglomeraţie mare în această dimineaţă, la Cercul Militar din Sibiu, acolo unde s-a desfăşurat Bursa generală a locurilor de muncă. Zeci de sibieni aflaţi în căutare unui loc de muncă, de la tineri absolvenţi de facultate, la persoane trecute de prima tinereţe, şi-au încercat norocul,  în obţinerea unui job.

Oamenii au luat pe rând standurile zecilor de angajatori prezenţi la eveniment, însă oferta variată nu a fost pe placul tuturor. După ce au studiat atent oferta, vizitatorii s-au plâns că nu prea au de unde alege, ofertele vizându-i în special pe muncitorii necalificaţi.

Dispuşi la orice

„Cele mai multe locuri de muncă oferite de angajatori, respectiv 706, au fost pentru persoanele cu studii medii, în meserii precum  zidari, operatori maşini automate dulgheri sau instalatori, în timp ce 120 de locuri au fost pentru persoanele cu studii superioare, cele mai multe adresându-se inginerilor“, a transmis  Dana Radu, purtător de cuvânt AJOFM.

Cu toate acestea, vizitatorii bursei şi-au lăsat CV-urile la diferiţi angjatori, admiţând că sunt dispuşi să accespte şi oferte sub calificarea pe care o au. În prezent, rata şomajului în judeţul Sibiu este de 5%, numărul celor fără un loc de muncă ridicându-se la 9.284.

„Nu prea am găsit oferte ca lăcătuş mecanic, domeniu în care am lucrat zeci de ani. Păcat de toţi oamenii care au învăţat atâţia ani. Am depus totuşi Cv-uri pentru paznic“, Mircea Oprean, 57 de ani.

image

„Eu mi-aş dori să îmi găsesc ceva în domeniul economic, în care am lucrat până de curând, însă văd că mai toate ofertele sunt pentru muncitori necalificaţi“, Roxana Diţă, 27 de ani.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite