Sibiu: Sibienii îşi fac concediul la Marea Neagră din Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Sibienii îşi fac concediul la Marea Neagră din Bulgaria
Sibiu: Sibienii îşi fac concediul la Marea Neagră din Bulgaria

Litoralul românesc nu este deloc una dintre detinaţiile de vacanţă preferate de sibieni. O demostrează cererea scăzută pentru concedii la Marea Neagră pe care le-au înregistrat agenţiile de turism din oraş, în comparaţie cu cele pentru Bulgaria, Turcia sau Grecia.

Marea majoritate a agenţilor de turism spun că deşi au oferte pe litoralul nostru, sibienii nu se înghesuie la ele. Mai mult, sunt staţiuni pentru care nu au reuşit să vândă nici măcar un sejur, cum ari fi cele din sudul litoralului, Neptun, Jupiter sau Olimp.

Serviciile fac diferenţa
Chiar dacă e criză şi se resimte o scădere a vânzărilor,  agenţii de turism sibieni spun că anul acesta merg foarte bine ofertele pentru litoralul bulgăresc, urmate de Turcia şi Grecia. “Noi am vândut foarte bine vara acesta Bulgaria. Din totalul vânzărilor, litoralul românesc reprezintă cel mult 20 la sută. La Mamaia ce mai merge lumea. Nu se compară însă nivelul serviciilor şi din această cauză clienţii noştri preferă Bulgaria” spune Adina Deaconu, de la agenţia Dream Travel. În oferta acestei agenţii, cinci nopţi cu pensiune completă la Mamaia, în hotel de trei stele costă în jur de 430 de euro, iar cu aceeaşi bani, sibienii preferă Albena, cu şapte nopţi la hotel de patru stele şi all inclusive, unde serviciile sunt mult mai bune şi este inclus chiar şi transportul la plajă, umbrela şi sezlongul.
Când aleg destinaţii externe pentru concediu, sibienii nu se zgârcesc la cele mai ieftine pachete, ci preferă să dea un ban în plus dar să aibă parte de servicii bune.

Puştii şi cei peste 40 de ani aleg Mamaia
La Maya Tour, situaţia este similară, dar aici litoralul românesc reprezintă doar 10 procente din vanzările de pachete turistice, ca şi la Karusell Inn, unde pachetele pentru Marea Neagră au fost solicitate doar de nostalgici şi de oameni cu bani, care au plătit peste 700 de euro pentru un sejur de şapte nopţi la Mamaia.În general, potrivit agenţilor de turism, profilul sibianului care merge la Marea Neagră este fie 18-19 ani, fie peste 40. În primul caz este vorba de tineri care merg pe banii părinţilor şi preferă staţiunea de fiţe Mamaia, sau Costineştiul. Nici aceştia nu se înghesuie însă pe litoralul nostru. “Este un fenomen interesant anul acesta, că până şi tinerii de până în 18 ani aleg să meargă în altă parte la mare, cum ar fi în Grecia” spune Ramona Toma, de la agenţia Maya Tour. 

Greu cu transportul la mare

Pentru cei care nu au maşină şi trebuie să aleagă trenul dacă vor să meargă la Marea Neagră în concediu, există o singura variantă directă, cu trenul, dar cu ocolire prin Copşa Mică, din cauza podului stricat de la Arpaşul de Jos. Călătoria durează 12 ore până la Constanţa, iar biletul costă 70 de lei la clasa a II-a.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite