Sibieni căutaţi de fiscul german şi ungar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul german şi statul ungar au de recuperat de la cetăţeni sibieni nu mai puţin de 543.000 de euro, pentru activităţi mai mult sau mai puţin legale.

Directorul Finanţelor sibiene, Grigore Popescu, a dezvăluit că a primit din partea autorităţilor fiscale din cele două state, numai în acest an, 16 cereri de recuperare a datoriilor.

„Persoanele căutate sunt fie cetăţeni români care au uitat să îşi plătesacă impozitele în spaţiul Uniunii Europene, fie nu au plătit TVA-ul sau au fost prinşi făcând trafic cu ţigări pe teritoriul statelor respective. Cererile respective se referă atât la persoane fizice cât şi la persoane juridice”, a declarat Grigore Popescu.

De la primirea cererilor de recuperare a datoriilor şi până în prezent, Direcţia Generală a Finanţelor publice Sibiu a reuşit să adune 336.000 de euro de la datornici, astfel că au mai rămas puţin peste 200.000 de euro de recuperat. Grigore Popescu mai spune că, în medie, sunt nevoiţi să aprobe în jur de zece cereri pe zi ale sibienilor care muncesc în străinătate, pentru evitarea dublei impozitări. Aceste persoane nu fac însă obiectul recuperărilor solicitate de cele două state UE.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite