Sibiancă suspectă de boala Lyme „Diagnosticul a fost şocant pentru mine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Spânu, o sibiancă de 40 de ani, profesor de educaţie fizică, a trăit un adevărat şoc atunci când a aflat că este suspectă de boala Lyme.

Şocul a fost cu atât mai mare cu cât femeia spune că a fost un om foarte precaut, s-a îmbrăcat corespunzător, a preferat aleile şi nu zonele verzi, şi şi-a sfătuit şi elevii să aibă grijă.

„Toate măsurile de precauţie am încercat să le iau, însă acum două săptămâni am depistat pe picior urma a două înţepături,  iniţial am crezut că sunt de orice ţânţar, nu era nicio urmă de căpuşă, între timp, în decursul a două zile s-a infectat, s-a întins pata pe picior, am fost la medicul de familie, am urmat un tratament pentru alergie împotriva înţepăturilor de insecte însă tratamentul nu a dat roade.

Pata care iniţial era de 3 centimetrui s-a întins de dimensiunea unei palme şi dacă nu şi-ar fi schimbat culoarea aş fi rămas la acel tratament pentru alergie, aş fi pus nişte comprese, însă schimbarea culorii m-a determinat să ajung mai departe, la un dermatolog şi apoi la doamna doctor de boli infecţioase unde diagnosticul a fost şocant pentru mine,  mi s-a spus că sunt semnele clare ale bolii Lyme.

Sunt îngrijorată pentru că deşi am fost precaută mă confrunt acum cu o boală despre care doar am citit, am văzut la televizor, locul meu de muncă este afară, pe terenul de sport, şi am încercat să fiu precaută şi să le transmit şi elevilor mei, pentru că şi ei sunt supuşi riscului”, a povestit Elena Spânu.

Diagnosticul femeii a fost pus în urma examenului clinic, iar confirmarea este aşteptată prin probele de sânge, trimise pentru analiză.


 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite