Sibianca Diana Dragoman primeşte bursă pentru a studia arta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eleva Liceului de Artă din Sibiu a devenit de curând beneficiara unei burse pentru a-şi continua şi aprofunda studiile în domeniu. Iar pentru asta ţinea neapărat să mulţumească părinţilor care cred în ea şi o susţin.

Fundaţia ,X Future” a lansat de curând Programul Naţional ,,Arta pentru Artă” care are ca centru pilot Judeţul Sibiu. Programul a demarat prin acordarea a două burse în valoare totală de 2400 de Euro, bani ce merg către doi elevi ai Liceului de Artă Sibiu. Unul din cei doi bursieri este chiar Diana Dragoman iar prima tranşă lunară în valoare de 100 de Euro i-a fost înmânată în cadrul ceremoniei de deschidere a anului şcolar 2010-2011. “Eu am participat la începutul acestui an la Olimpiada Naţională de Artă de la Piatra Neamţ, unde am reuşit să obţin premiul I. A fost foarte bine, m-am simţit bine la această olimpiadă şi sper să continui în această direcţie pentru că acest premiu a înseamnat foarte mult pentru mine. De asemenea, eu cred că acest premiu a contat foarte mult pentru obţinerea acestei burse pentru că am fost sunată de reprezentanţii acestei fundaţii şi anunţată că urmează să primesc lunar o sumă de bani pentru a-mi vedea de studii”, povesteşte cu mândrie Diana.

Artistă de la câţiva ani
Diana întotdeauna a fost îndrăgostită de artă şi de când se ştie a pictat cu plăcere. Deşi la început părinţii ei erau de părere că ar fi mai bine pentru viitorul ei să urmeze o şcoală cu profil real, care să-i asigure o meserie de viitor, Diana a fost sigură pe ea încă de la început şi a ştiut că vrea să fie artistă. Un rol foarte important în viaţa ei l-a avut şi fosta ei profesoară, Elena Oros, cea care a îndemnat-o să urmeze studiile Liceului de Artă. “De când eram în şcoala generală mergeam cu plăcere la orele de pictură. Doamna profesoară Elena Oros m-a îndrumat să nu renunţ şi chir dacă acum nu pare mare lucru de viitor să am încredere şi să merg la Liceul de Artă, ba chiar a insistat să fac asta. Şi părinţii mei vroiau să urmez un profil real. Doamna profesoară pot spune că este cea care i-a convins să mă lase la acest liceu. Apoi m-am adaptat foarte repede la liceu şi a fost cum mă aşteptam să fie. Am simţit chiar că prind curaj şi încredere în mine după ce am observat la cursuri că mă descurc bine şi că mă simt bine făcând asta. Acum studiez arta abstractă, învăţ zilnic aproape de la doamna profesoară Marcela Froman Sandu şi îmi place mult ceea ce fac. Pot să spun că acum părinţii mei sunt foarte mândri de mine şi ţin să le mulţumesc că m-au înţeles şi m-au susţinut şi în continuare au încredere în mine că voi reuşi”, mai povesteşte Diana Dragoman.

La Universitate la Cluj
Pentru viitor Diana are planuri mari. Vrea ca în vara anului viitor să devină studentă a Facultăţii de Arte din Cluj-Napoca şi visează să aibă propria expoziţie în Sibiu. “Mi-ar plăcea foarte mult să reuşesc să am la Sibiu expoziţia mea, de fapt sunt sigură că voi reuşi să fac asta cândva”, spune foarte sigură pe ea Diana Dragoman.
Ce-i place:
“Îmi place foarte mult să mă plimb alături de câinele meu, Max. De cele mai multe ori ieşim la plimbare prin parc, prin Subarini”
Ce nu-i place:
 “Nu-mi place că multă lume se grăbeşte să judece pe alţii după aparenţe. Toată lumea spune că arta nu are niciun viitor dar nimeni nu se pricepe la artă”

Întrebări şi răspunsuri:
În artă există idoli? Tu ai un model pe care îl imiţi, pe care îl urmezi?
Eu nu am niciun model în artă şi nici nu cred că este benefic pentru artă să existe astfel de modele.
De ce?
Pentru că dacă toţi am imita nu am mai progresa. Eu nu vreau să am idoli, eu sunt în căutarea propriului meu stil. Nu măm pregătesc să ajung ca cineva ci mă pregătesc să mă descopăr şi să fiu. Şi în artă şi în viaţa de zi cu zi.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite