Sibex a intentat un proces din greşeală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bursa din Sibiu
Bursa din Sibiu

Bursa de Valori Bucureşti a fost chemată în instanţă de Bursa din Sibiu, în procesul intentat statului privind listarea Romgaz. Oficialii Sibex însă afirmă că totul a fost o greşeală.



Conform Mediafax, anunţul a fost făcut de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), care a primit o adresă din partea bursei de la Sibiu în care se recunoştea eroarea.

Sibex a cerut avocaţilor să facă, în cel mai scurt timp toate demersurile necesare pentru scoaterea Bursa de Valori Bucureşti din proces.

Conform sursei citate, bursa sibiană ceruse anularea hotărârii de guvern prin care s-a decis listarea Romgaz la BVB, prin vânzarea unui pachet de 15% din acţiunile companiei, după ce la începutul lunii octombrie a solicitat Guvernului modificarea deciziei de listare a producătorului de gaze.

Executivul nu a revenit asupra deciziei, astfel că Sibex s-a adresat instanţei. Oficialii Bursei din Sibiu consideră că statul ar trebui să organizeze licitaţie pentru selectarea bursei pe care să fie listată compania Romgaz. În hotărârea de guvern era menţionată listarea la BVB.


La începutul lunii august Guvernu a decis începerea procedurilor de vânzare la bursă a 15% din acţiunile Romgaz, prin ofertă publică iniţială, precum şi a unor pachete similare la companiile Transelectrica (TEL) şi Transgaz (TGN), şi a 9,84% din titlurile OMV Petrom (SNP).

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite