Serial de benzi desenate cu acvilele țipătoare ”Generalu” și ”Piciu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Generalu’ și Piciu’ au prins viață în benzile desenate pentru a sensibiliza românii în privința acvilelor țipătoare
Generalu’ și Piciu’ au prins viață în benzile desenate pentru a sensibiliza românii în privința acvilelor țipătoare

Inițiatorii unui proiect care are menirea să protejeze acvilele țipătoare mici au lansat un serial de benzi desenate ce va ține mai bine de un an.

CITIŢI ŞI:

Brazii de Crăciun se vând deja în Piața Vasile Aron

Cinci spectacole „Spărgătorul de Nuci” între 19 şi 21 decembrie

Pentru prima dată în țara noastră acvilele țipătoare mici devin personaje de desen animat. Acest lucru se întâmplă în cadrul proiectului LIFE ”Conservarea acvilei țipătoare mici în România” implementat de Agenția Regională pentru Protecția Mediului Sibiu alături de partenerii săi Asociația Grupul Milvus și Societatea Ornitologică Română. Astfel începând de săptămâna trecută, pe site-ul proiectului www.pomarina.ro/RO/serial va fi postat un serial de benzi desenate, cu scop educativ.  În cadrul acestuia  pasionații benzilor desenate vor putea urmări lunar aventurile celor două personaje principale, acvilele Generalu’ și Piciu’, în timpul migrației de toamnă către Africa, în perioada de iernare pe teritoriul Africii și pe drumul de întoarcere către casă în migrația de primăvară.

Serial timp de un an de zile
 Fecvenţa de difuzare a episoadelor este unul pe lună timp de un an, iar costurile sunt de 100 de euro/episod. Pentru ca totul să iasă ca la carte, inițiatorii proiectului au apelat la serviciile unui profesionist pentru ”desenarea serialului”. ”Scenografia este făcută de către noi, iar transpunerea grafică este realizată de clujenii Ovidiu Axente şi Oana Dascălu. Serialul va ilustra și perioada cât acvilele țipătoare mici se află pe teritoriul țării noastre, între lunile aprilie și septembrie”, spune Mihai Proca, ofițerul de comunicare al acestui proiect.

Scopul acestui serial de benzi desenate este de a ilustra viața acvilelor țipătoare mici într-o manieră mai puțin academică și mult mai accesibilă publicului larg, în special copiilor și tinerilor. ”Ne propunem, de asemenea, ca și prin intermediul benzilor desenate să atragem atenția publicului larg asupra problemelor pe care le întâmpină această specie atât în perioada când cuibărește pe teritoriul țării noastre din cauza activităților umane cât și în migrația către și dinspre Africa și în perioada cât iernează pe teritoriul acestui continent, atât din cauze naturale cât și din cauze legate de factorul”, a mai explicat Mihai Proca.

Scenariu bazat pe viața actuală a acvilelor
Cei care fac transpunerea grafică a serialului, Ovidiu Axente şi Oana Dascălu, spun că au fost încântaţi de idee, de îndată ce au auzit de proiect. ” Pentru oricine lucrează în domeniu, este o oportunitate incredibilă să faci un astfel de proiect. Vă mărturisesc că eu și colega mea am fost foarte încântați de idee. Cred că acest serial are potențial, dar trebuie să fie și promovat și de media, pentru a se face cunoscut mesajul” a explicat tânărul. Acesta mai spune că episoadele se fac și în funcție de ce se întîmplă în realitate cu acvilele.

Campanie în școli
Pentru ca impactul să fie și mai mare, serialul cu Generalu’ și Piciu’ va fi prezentat şi în şcolile din Sibiu, acolo unde promotorii proiectului vor face o campanie specifică din primăvara anului viitor.

”Anul acesta am promovat proiectul în 37 de școli din trei situri Natura 2000, mai exact în zona județelor Sibiu, Brașov și Mureș. În primăvara lui 2012, vom relua obiceiul și sperăm ca elevii să fie încântați de acest serial”, a mai spus Proca. Inițiatorii proiectului se gândesc deja, ca la finele serialului să fie tipărită şi o carticică cu toate episoanele cu Generalu’ și Piciu’.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite