Seminar cu tema „Tranziţia de la universitate la viaţa activă” la ULBS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul proiectului „Stagiile de practică - coordonate în dezvoltarea profesională a studenţilor”, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu organizează joi seminarul cu tema „Tranziţia de la universitate la viaţa activă”.

CITIŢI ŞI:

ULBS medaliată cu aur la salonul de inovaţii de la Moscova

ULBS devine prima universitate din România membră a Iniţiativei Naţiunilor Unite

30 de studenţi din Alba Iulia au vizitat sediul Băncii Naţionale din Sibiu

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, S.C. Psihotest Consult S.R.L. şi S.C. FAURECIA Seating Tălmaciu S.R.L., va avea deschiderea oficială la ora 11,00 în Aula Avram Iancu din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte. La acest seminar au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai instituţiilor publice din Sibiu şi reprezentanţi ai mediului economic de pe plan local, lucrările fiind deschise de asemenea studenţilor.

Seminarul „Tranziţia de la universitate la viaţa activă” îşi propune ca şi obiective identificarea modalităţilor de adaptare a sistemului de educaţie la dinamica pieţei muncii, conştientizarea importanţei activităţilor de consiliere şi orientare profesională şi activităţilor practice în integrarea cu succes a absolvenţilor pe piaţa muncii.

Masă rotundă
Punctul central al programului este reprezentat de masa rotundă cu tema „Dezvoltarea aptitudinilor de muncă ale studenţilor aflaţi în situaţia de tranziţie de la şcoală la viaţa activă”, în cadrul căreia, participanţii cadre didactice şi studenţi vor avea posibilitatea de a dezbate oportunităţile de dezvoltare a aptitudinilor de muncă ale studenţilor aflaţi în etapa de studiu, oferite de universitate. Studenţii îşi vor putea dezvolta aptitudini necesare integrării pe piaţa muncii prin participarea la atelierele de lucru organizate în cadrul seminarului: atelier cu tema „Autocunoaştere şi dezvoltarea carierei” şi atelier cu tema „Tehnici de căutare a unui loc de muncă”.

Finanţare prin POR
Proiectul „Stagiile de practică-coordonate în dezvoltarea profesională a studenţilor” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 2. Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii, Domeniul major de intervenţie 2.1 Tranziţia de la şcoală la viaţa activă şi are ca obiectiv general creşterea adaptabilităţii pe piaţa forţei de muncă a tinerilor studenţi şi creşterea inserţiei profesionale a acestora.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt dezvoltarea competenţelor profesionale ale studenţilor prin adaptarea programelor de instruire practică la cerinţele specializării spre creşterea inserţiei profesionale; formarea competenţelor specifice ale tutorilor, ca persoane ce îndrumă practica şi contribuie la formarea profesională a studenţilor; dezvoltarea unui plan de carieră pentru studenţi prin activităţi de consiliere şi orientare profesional.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite