Șeful de post care a accidentat mortal o fetiță de 3 ani a demisionat din Poliție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până să ceară încetarea raporturilor de serviciu, polițistul a fost cercetat disciplinar pentru comportare necorespunzătoare în serviciu care a adus atingere onoarei poliţistului şi prestigiului instituţiei, fiind sancționat cu mustrare scrisă. 

Șeful de post din Biertan, care a accidentat mortal o fetiță de 3 ani pe raza localității Moșna, nu mai lucrează în poliție. 

Evenimentul rutier a avut loc în data de 20 mai, agentul fiind în afara orelor de serviciu. Probele de sânge recoltate la spital, după accident, au arătat că polițistul se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul fiind de 0,80 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. 

”Împotriva agentului de poliţie a fost declanşată cercetarea disciplinară pentru abaterile comise, respectiv comportare necorespunzătoare în serviciu care a adus atingere onoarei poliţistului şi prestigiului instituţiei. Politistul a fost găsit vinovat de săvârşirea acestei abateri fiind sancţionat disciplinar cu „mustrare scrisă”.

Poliţistul a solicitat prin raport scris încetarea raporturilor de serviciu. Solicitarea i-a fost aprobată, începând cu data de 30 iunie a.c acesta încetând raporturile de serviciu. 

Fostul poliţist este cercetat în continuare de către Parchetul de lângă Tribunalul Sibiu pentru aspectele penale atrase de faptele comisă”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție.  

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite