Sebastian Stan din Sibiu a câştigat marele premiu al festivalului de folclor „Strugurele de Aur“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai important concurs de folclor din Transilvania, cu premii de peste 70.000 de lei, şi-a desemnat  câştigătorii. A X-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor “Strugurele de Aur” a adus în faţa publicului o mare parte dintre cei mai importanţi cântăreţi de muzică populară din ţară.

CITEŞTE ŞI:

Târgul Creatorilor Populari din România umple Dumbrava Sibiului

Recitalurile şi gala laureaţilor au fost prezentate de realizatorul de emisiuni folclorice la TVR, Marioara Murărescu. La secţiunea solişti vocali, Marele Premiu şi trofeul „Strugurele de Aur“ a fost câştigat de Sebastian Stan, de 26 de ani, din Sibiu.

”Este un moment deosebit de emoţionant pentru faptul că aştept această seară de zece ani. Când am început acest festival mulţi au crezut că este doar o glumă sau o provocare dar prin tenacitatea echipei ansamblului Jidvei, a TVR, a colaboratorilor, a CJ Alba şi a companiei am reuşit să facem un festival de renume naţional. Pe Sebastian (câştigătorul marelui premiu) l-am considerat de mult artist şi sper ca acest premiu să-i dea puterea de a consolida toate cunoştinţele şi valorile pe care le–a câştigat împreună cu ansamblul Jidvei şi să-i dea puterea şi tăria de a dobândi acel statut de artist consacrat”, a declarat Claudiu Necşulescu, adminsitratorul SC Jidvei SRL.

Premiile acordate în concurs

Solişti instrumentişti: premiul I – Ioan Sabău din Satu Mare; premiul II: Alexandru Marin din Botoşani şi Nicu Mâţă din Republica Moldova; premiul III: Paul Budiurcă din Reghin şi Aura Bonchiş din Ţara Zarand.

Premii speciale: Premiul Drumul Vinului-Ţara Vinului: Ana Maria Ion Oprişan din Drobeta Turnu Severin; Centrul Judeţean de Cultură ”Augustin Bena” a fost premiat prin Anca Ioana Matei din Poiana Vadului, judeţul Alba; Premiul de Popularitate: Iustina Iritmia din Botoşani; Premiul Cramei Jidvei: Georgiana Mănăilă din Giurgiu şi Gabriel Dumitru din Piteşti.

Cel mai autentic costum care datează de peste 150 de ani: Ionela Pascu din Orăştie; Cel mai tânăr interpret: Lucia Maria Ene din Gorj; Premiul Fundaţiei Antifonia: Constantin Gaciu din Olt.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite