Se redeschide spitalul din oraşul Cisnădie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul din Cisnadie va fi redeschis la 1 septembrie
Spitalul din Cisnadie va fi redeschis la 1 septembrie

Spitalul orăşenesc din oraşul Cisnădie, închis în primăvara anului trecut, urmează să fie redeschis. Ministerul Sănătăţii a avizat structura organizatorică a unităţii sanitare, înaintată de către primăria din localitate.

Potrivit documentului, spitalul va avea o secţie de medicină internă cu 30 de paturi, din care 15 pentru cronici, o secţie de pediatrie cu 25 de paturi, un compartiment de obstetrică-ginecologie cu 14 paturi dintre care 4 pentru neonatologie, un compartiment ATI cu 3 paturi plus camera de gardă.

Într-unul din cele trei imobile se vor organiza cabinete medicale pentru ambulatoriu, precum şi două compartimente pentru spitalizare de zi, iar  unitatea medicală va include de asemenea o farmacie, un laborator de analize medicale şi unul de radiologie şi imagistică medicală.

Potrivit calendarului propus de liderii administraţiei publice locale, Spitalul Orăşenesc Cisnădie urmează a fi redeschis la data de 1 septembrie.

“Avizul emis de conducerea Ministerului Sănătăţii demonstrează faptul că solicitarea noastră de redeschidere a Spitalului Orăşenesc Cisnădie este pertinentă şi oportună pentru locuitorii oraşului şi ai comunelor din zonă. Vom urma, cu maximă atenţie, toate etapele pe care le mai avem de parcurs pentru ca, de la 1 septembrie, acest spital să redevină funcţional”, spune Ovidiu Sitterli, prefectul judeţului Sibiu.

Spitalul de la Cisnădie a fost închis în primăvara anului trecut în urma unei hotărâri de guvern, alături de alte 66 de unităţi spitaliceşti din ţară. În momentul în care a fost închis, Spitalul Orăşenesc din Cisnădie avea 92 de paturi şi 16 medici specialişti şi deservea o populaţie de aproximativ 30.000 locuitori din Cisnădie şi localităţile învecinate.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite