„Scorpionii Roşii“, sigilaţi în tren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldaţii de la Cincu au fost trimişi acasă cu Personalul
Soldaţii de la Cincu au fost trimişi acasă cu Personalul

440 de soldaţi de la unitatea din Craiova care au fost în poligonul de la Cincu (judeţul Brasov), acolo unde o explozie a ucis trei soldaţi, au plecat cu trenul Personal spre oraşul doljean. Potrivit unor surse neoficiale, Armata nu îşi permitea un mijloc de transport mai rapid, iar soldaţii au mers peste 200 de kilometri cu Personalul pentru a ajunge la înmormântarea camarazilor ucişi.

„Scorpionii Roşii" au schimbat două trenuri şi au parcurs distanţa în peste 12 ore. Călătoria spre casă a început ieri, la ora 13.00, la Porumbacu, unde militarii au fost sigilaţi, la propriu, în cinci vagoane şi trimişi spre Sibiu, unde au ajuns după o oră. Accesul călătorilor a fost permis doar în două vagoane. Conductorul avertiza fiecare civil să urce în ultimele două vagoane. Primele cinci erau „indicative militare", adică erau închiriate de armată pentru cei care trebuiau să ajungă la înmormântare. „Nu aveţi voie mai în faţă. Nu mergeţi, că sunt soldaţii, poate scot baioneta", spunea, amuzat, controlorul din trenul Porumbacu-Sibiu. Ajunşi, la Sibiu, soldaţii au stat neclintiţi. Nu au avut voie să iasă şi nici să vorbească. Unul dintre ei a spus doar că „acestea sunt condiţiile de transport".

După o oră de pauză în Sibiu, soldaţii au plecat spre Piatra Olt, de unde au luat alt tren spre Craiova. Ei au ajuns azi-noapte direct la priveghiul colegilor decedaţi. Astăzi, ei îşi vor duce pe ultimul drum camarazii ucişi în explozia de la Cincu. Pentru fiecare dintre soldaţii trimişi la Craiova, Armata a plătit 29,40 de lei. Cu 12 lei mai puţin decât dacă militarii ar fi circulat cu Aceleratul. 

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite