Sibiu: Scandal din cauza unei ţevi înfundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Scandal din cauza unei ţevi înfundate
Sibiu: Scandal din cauza unei ţevi înfundate

Locatarii blocului 30 de pe strada V. Aaron se ceartă de câteva săptămâni deoarece apa dă pe afară din coloana de scurgere. Poliţiştii comunitari au stins temporar gâlceava cu o amendă de 2.000 de lei pentru cel care refuză reparaţia instalaţiei.

Locatarii din scara A a blocului nr.30 de pe strada Vasile Aron se ceartă ca la uşa cortului din cauza coloanei de evacuare a apei menajere, care s-a înfundat. Deşi neînţelegerile sunt vechi de ani de zile, în această săptămâna a izbucnit scandalul. Tânăra familia Giurgiu locuieşte la parter, pe partea dreaptă. Pe scurt, scenariul este următorul. Nicolae Giurgiu împreună cu soţia şi cei doi copii mici sunt nevoiţi de trei săptămâni să locuiască în gazdă la rude pentru că apartamentul lor este de nelocuit. Mai întâi chiuveta din bucătărie a refuzat să-şi îndeplinească rolul şi apa nu se mai putea scurge pe ţeavă. La scurt timp după, din chiuvetă a început să refuleze apa venită pe coloană de la bucătăriile de deasupra.

Coloana înfundată în pivniţa ferecată
Locatarii au chemat un specialist în instalaţii, care le-a spus că este înfundată coloana de evacuare. De aici a început circul, pentru că subsolul pe unde trec conductele este compartimentat în pivniţe care aparţin locatarilor, iar porţiunea de ţeavă înfundată se află chiar în beciul familiei Câmpean, care refuză să deschidă pivniţa. Alexandru Câmpean locuieşte cu familia la etajul doi, pe partea stângă, aşadar evacuarea apei menajere din apartamentul său nu se face prin coloana afectată. Altfel spus, înfundarea ţevii nu-i poate pricinui probleme cu vreuna din chiuvete. În schimb, apa bălteşte în pivniţa lui, pentru că, din cauza inundaţiilor repetate, familia Giurgiu a “forat” în peretele bucătăriei şi a desprins ţeava, pentru ca apa menajeră care vine de la toate cele patru etaje superioare să se scurgă direct în beci şi nu în apartament. Însă pe Alexandru Câmpean nici inundarea propriei pivniţe nu l-a convins să-şi deschidă beciul şi să rezolve problema. Aşa s-a ajuns la Asociaţia de Locatari, Poliţia Municipiului, Primărie, Apă Canal şi Poliţia Comunitară.

Nu-i de competenţa nimănui
“Rând pe rând toţi au spus că n-au ce face, că nu este de competenţa lor. Am ajuns eu femeie pensionară să umblu cu reclamaţii pe la toate instituţiile şi toată lumea să-mi spună că nu are ce să-i facă, că nu-l poate obliga să deschidă pivniţa. Singurii care au încercat să ne ajute sunt cei de la Poliţia Comunitară care au înţeles că este o stare de necesitate. Eu locuiesc la etajul trei şi nu pot aştepta până îmi refulează apa pe chiuvetă”, a declarat Cristina Ionaşcu, locatară de la etajul trei, pe partea dreaptă. Poliţiştii comunitari au încercat în nenumărate rânduri să vorbească cu Alexandru Câmpean, dar acesta s-a arătat ostil. Scandalul dintre vecini s-a stins deocamdată cu o amendă administrativă în valoare de 2.ooo de lei, aplicată de poliţiştii comunitari pentru neefectuarea lucrărilor de reparaţie a instalaţiilor. Amendă nu a rezolvat problema coloanei colmatate, dar cel puţin i-a “răcorit” pe locatari.

"Ne vedem la tribunal"
Alexandru Câmpean s-a arătat binevoitor în faţa reprezentanţilor presei şi a deschis pivniţa în prezenţa celor de la Apă Canal. “Dacă dumneavoastră aţi avea apă în pivniţă, n-aţi lăsa să se repare?” a întrebat retoric Alexandru Câmpean şi a lăsat să se înţeleagă că este o victimă şi toţi vecinii au ceva împotriva lui. La venirea poliţiştilor comunitari a devenit însă recalcitrant şi a refuzat să coopereze, strigând familiei Giurgiu de pe casa scărilor “Ne vedem la tribunal!”.

Cristina Inaşcu, locatar
“Problema e veche de un an şi jumătate, de când s-a făcut mansardă şi Câmpean n-a lăsat muncitorii să schimbe coloana care trece prin pivniţă.”

Alexandru Câmpean, locatarul amendat
“Cine v-a chemat? Nebuna aia de la trei? Lăsaţi-o, n-o mai băgaţi în seamă, mereu a avut ceva împotriva mea.”

Nicolae Dogaru, agent superior Poliţia Comunitară

“Cei din familia Câmpean sunt nişte persoane dificile. Dacă nu permit repararea conductei, vor primi amendă la fiecare vizită de-a noastră.”

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite