Saşii se întâlnesc în acest week-end, la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a zecea întâlnire a saşilor include sâmbătă, 12 mai, o paradă a porturilor populare, dar şi tradiţionalul maifest, care va avea loc între orele 11:00 şi 13:00 în pădurea Dumbrava.

Manifestările încep vineri, 11 mai, la ora 15:00, cu staduri cu lucru de mână al Cercului Femeilor Evanghelice din Sibiu, la sediul Forumului German. Tot vineri, în Sala Oglinzilor de la FDGR, va avea loc începând cu ora 17:00 deschiderea oficială urmată de o serie de momente muyicale, iar ziua se va încheia cu o prezentare de carte la librăria-cafenea Erasmus.

Sâmbătă, 12 mai, începând cu ora 09:30, va avea loc parada porturilor populare, care porneşte din Piaţa Huet pe traseul Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal, Podul Minciunilor, Piaţa Mică, Piaţa Mare, strada Nicolae Bălcescu, strada Cetăţii, parcarea sălii Thalia, paradă urmată de Maifest, cu cântece de primăvară, dansuri de societate şi săseşti în pădurea Dumbrava, intrarea din stânga, înaintea hotelului Hilton.

Tot sâmbătă, va avea loc un concert de orgă, unul de cameră, o expoziţie filatelică şi un târg de carte, iar duminică este programată întâlnirea saşilor la Centrul de Întâlnire şi Cultură „Friedrich Teutsch” din Piaţa Huet, întâlnire urmată de un program artistic cu muzică de fanfară şi dansuri culturale săseşti.    

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite