Şapte sibieni, la Gala premiilor muzicii populare româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul, la care participă artişti din toate zonele folclorice ale ţării, este îmărţit în 17 categorii

Lumea folclorică se pregăteşte să încununeze cu lauri activitatea de ani de zile a celor care au încântat generaţii la rând cu cântecele populare, dar şi să premieze tinerele talente din domeniu. Unul dintre cele mai importante evenimente de recunoaştere şi stimulare a valorilor cântecului popular, va premia cei mai talentaţi artişti pentru performanţele din anul precedent, dar şi pentru întreaga activitate artistică.

Printre cei peste 300 de interpreţi de muzică populară nominalizaţi, 77 de artişti din generaţia de aur şi alţi 230 de artişti împărţiţi pe zone folclorice, se numără şi şapte sibieni, respectiv Gabriela Tuţă, Lia Maria Bologa, Lucreţia Ciobanu, Gabriela Nistor, Alina Baca, Robert Târnăveanu şi Mircea Cârţişorean. „Este  o surpriză extrem de placută şi onorantă pentru mine. Am onoarea să urc pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, alături de nume mari ale folclorului românesc şi să concurez alături de colegi mai tineri pe care îi preţuiesc tare mult”, spune Mircea Cârţişorean, nominalizat al Galei.

Premiile vor fi acordate pe mai multe categorii, după criterii valorice şi vor fi înmânate de personalităţi din lumea artei şi culturii. Prima ediţie a Galei, care va avea loc pe 14 aprilie la Sala Palatului din Bucureşti,se desfăşoară sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii şi Cultelor şi a ORDA - Oficiul Român pentru Drepturi de Autor. Iubitorii de folcor pot alege artiştii preferaţi din fiecare zonă folclorică prin SMS, în ziua concursului care este televizat pe Etno TV.

i aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads


 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite