Şapte preoţi au sfinţit Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construită pentru cel de-al cincelea an, în Masivul Făgăraş, biserica a fost ridicată în imediata apropiere a Hotelului de Gheaţă, după aproape trei săptămâni de muncă.

La fel ca şi anul trecut, slujba de sfinţire a fost, de fapt, o îmbinare a mai multe slujbe diferite, cei şapte preoţi prezenţi prezentând serviciile religioase potrivite şi permise pentru un asemenea eveniment de rânduielile şi canoanele fiecărei biserici. Slujbele au fost oficiate în limbile română şi germană.

„Slujba de sfinţire a Bisericii de Gheaţă a fost oficiată de preoţii ortodocşi Ioan Chidu, Mihaiu Resiga (Parohia Avrig 3), Liviu Mujat (Parohia Oprea- Cârţişoara) şi Constantin Avram (Parohia Glâmboaca), Ştefan Ioan Crişan (Biserica Greco-Catolică, Parohia Bradu), Michael Ştefan Reger (Biserica Evanghelică, Parohia Cârţa) şi Oscar Raicea (Biserica Romano-Catolică, Biserica Romano-Catolică Sibiu), numărul preoţilor prezenţi fiind cel mai mare înregistrat vreodată la evenimentele de aici“, spune Adelina Grigoroiu, director de marketing al firmei care s-a ocupat de proiect.

image

Lăcaşul de cult are ca model o veche biserică din satul sibian Mălâncrav. “Construcţia” a fost realizată în întregime din zăpadă, apă şi calupuri mari de gheaţă de gheaţă (pereţii au o grosime ce depăşeşte un metru), extrase din lacul Bâlea, tehnologia de construire fiind aceeaşi cu cea folosită la Hotelul de Gheaţă. În interior, Biserica de Gheaţă are un mic altar, bănci de gheaţă, icoane în basorelief sculpate în gheaţă iar iluminatul este asigurat de leduri ecologice, ce nu degajă căldură şi un candelabru.

image

Biserica de Gheaţă poate găzdui diverse evenimente, dar pentru toate acestea este nevoie de programare. În sezoanele trecute, la bisericile de gheaţă construite la Bâlea Lac au fost oficiate două botezuri, o cununie religioasă şi mai multe slujbe sau momente de rugăciuni.
Biserica de Gheaţă şi Hotelul de Gheaţă sunt principalele obiective ale Proiectului de Marketing Turistic “Hotel of Ice- Bâlea Lac”. Aceasta promovează ecumenismul şi este deschisă, în mod gratuit, oricărui doritor, indiferent de religie sau orientare.

Iniţial, inaugurarea obiectivului a fost programată pentru jumătatea lunii ianuarie, dar condiţiile meteorologice nefavorabile au determinat organizatorii să amâne acest moment.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite