Sibiu: Şansă la un job pentru şomerii trecuţi de prima tinereţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Şansă la un job pentru şomerii trecuţi de prima tinereţe
Sibiu: Şansă la un job pentru şomerii trecuţi de prima tinereţe

AJOFM Sibiu organizează vineri „Bursa locurilor de muncă pentru şomerii peste 45 de ani“. Peste 200 de locuri de muncă vor fi scoase la bătaie de către cei 18 agenţi economici care şi-au anunţat participarea până în prezent.

Persoanele cu vârsta peste 45 de ani, care îşi doresc să se angajeze vor avea o şansă vineri, când Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Sibiu va organiza o bursă a locurilor de muncă special pentru ei, ce se va desfăşura atât în Sibiu, cât şi în Mediaş. La Sibiu, evenimentul va avea loc la sediul Agenţiei, începând cu ora 11.00, iar la Mediaş, şomerii sunt aşteptaţi la sediul local, începând cu ora 9.00.
Potrivit reprezentanţilor AJOFM, la Bursă au fost invitate 60 de firme din judeţ, iar 18 dintre acestea au confirmat deja participarea. „ Zece dintre agenţii economici vor veni la Sibiu, iar opt la Mediaş. Aceştia pun la bătaie un număr total de 205 locuri de muncă“, a preziat Ovidiu Ogrean, purtător de cuvânt al AJOFM Sibiu.

Şanse pentru necalificaţi

Cele mai multe şanşe în găsirea unui loc de muncă le vor avea, în cadrul acţiunii de vineri, persoanele fără studii superioare. Şi asta pentru că marea parte a posturilor vacante,180 la număr, sunt în meserii precum confecţioner încălţăminte, tâmplar, operator maşini automate, agent asigurări, personal pentru curăţenie, agent de pază, muncitor necalificat, bucătar, ospătar sau lucrători în comerţ.  Oferta este completată de doar 25 de posturi pentru persoanele cu studii superioare, acestea vizând ingineri electronişti sau de calitate, directori marketing, manageri sau ingineri mecanici. În judeţul Sibiu sunt înregistraţi în momentul de faţă peste 13.000 de şomeri.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite