Salvamontul are bază de salvare nouă, la Bâlea Lac FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua bază Salvamont
Noua bază Salvamont

Investiția este de aproape două milioane și jumătate de lei, și a fost finanţată de către Consiliul Judeţen Sibiu şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Baza are un spațiu destinat activității de prim ajutor, unde persoanele accidentate pot sta până când sunt preluate de echipajele medicale.

CITŢI ŞI:

Doi turiști polonezi au fost recuperați de salvamontiștii sibieni de pe Valea Arpașului

Turist recuperat de salvamontiști după ce a căzut pe stânci, la Bâlea

Baza de salvare de la Bâlea Lac a primit numele lui Toma Boerescu, cel care a înființat Salvamontul în județul Sibiu.

”Noua locaţie constituie baza de intervenţie în zonă centrală a munţilor Făgăraş din judeţul Sibiu şi asigură funcţiuni de punct de prim ajutor medical şi de adăpostire a accidentaţilor şi bolnavilor până la preluarea acestora de echipele medicale. De asemenea, asigură locaţia pentru instruirea specifică a salvatorilor montani din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Sibiu”, explică Adrian David, șeful Serviciului Salvamont Sibiu.



Mai exact, la parter se află un spațiu de prim ajutor format dintr-o cameră de consultații și o cameră cu două paturi în care pot sta persoanele accidentate până când sunt preluate de către echipajele medicale. Tot la parter, se mai află o magazie pentru echipamentele folosite de salvamontiști, un salon și o bucătărie.

La etaj sunt cinci camere, una de 12 locuri, trei camere cu câte 2 și una cu 4 locuri. La bază stau în permanență o patrulă de salvamontiști și un echipaj de jandarmi.

Suprafața desfășurată este de aproximativ 430 de metri pătrați, iar investiţia s-a ridicat la 2.458.315 lei şi a fost finanţată de către Consiliul Judeţen Sibiu şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Noua bază Salvamont



La inaugurare au fost prezenți președintele Consiliului Județean, Martin Bottesch, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Jandarmeriei, dar și salvamontiști din Alba, Argeș, Brașov și Vâlcea. Evenimentul a fost sponsorizat de către fundația Pro Art Hermanstadt.

FOTO: SALVAMONT SIBIU

Noua bază Salvamont
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite