Sibiu: Un tânăr de 18 ani s-a dat drept ofiţer SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un adolescent de 18 ani din Sibiu, rezident în Franţa, a încercat să oprească în trafic un jandarm căruia i-a solicitat documentele de identitate şi carnetul de conducere, recomandându-se ca fiind un ofiţer cu grad superior din Serviciul Român de Informaţii.

Se pare că ceva i-a părut suspect plutonierului major Albu Ştefan, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu (IJJ), când joi dimineaţa un tânăr l-a oprit şi i-a cerut documentele de identitate. Plutonierul este în concediu de odihnă şi în timp ce mergea joi dimineaţa cu autoturismul său pe calea Guşteriţei a oprit la o intersecţie pentru a se asigura. Atunci, unul din cei doi tineri care se aflau în mijlocul intersecţiei s-a apropiat de maşina plutonierului şi, recomandându-se ca fiind un ofiţer cu grad superior din Serviciul Român de Informaţii şi ulterior din Ministerul de Interne, i-a solicitat permisul de conducere şi actele de identitate.

Dosar penal pentru uzurparea de calităţi oficiale
Subofiţerul de Jandarmerie s-a legitimat şi i-a oprit pe cei doi, solicitând sprijin unui echipaj din cadrul grupei operative de intervenţie a IJJ Sibiu. Tinerii au fost duşi la sediul Jandarmeriei după stabilirea identităţii, realizarea unei reconstituiri şi efectuarea unui control corporal sumar. Adolescentul care a pretins că este ofiţer SRI are 18 ani şi este susceptibil de a fi săvârşit fapta de “uzurparea de calităţi oficiale”, prevăzută de Codul penal Român iar pe numele lui s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale care vor fi înaintate Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sibiu. Cel de-al doilea tânăr, un sibian în vârstă de 16 ani, a fost audiat în prezenţa părinţilor. Jandarmii au scris o amendă pe numele unuia dintre părinţi pentru nesupravegherea minorului.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite