Sibiu: Proteste şi petiţii pentru troleibuze / SONDAJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Proteste şi petiţii pentru troleibuze / SONDAJ
Sibiu: Proteste şi petiţii pentru troleibuze / SONDAJ

Sibienii vor primi acasă fluturaşi pentru salvarea autobuzelor cu fire electrice. O asociaţie mobilizează sibienii să ia atitudine împotriva deciziei municipalităţii de a scoate din circulaţie troleele din oraş.

Cele 10 secunde în care consilerul local Eugen Mitea a citit proiectul numărul unu de ordinea de zi a ultimei şedinţe de Consiliul Local de la Primăria Sibiu, urmat de încă cinci secunde în care consilierii prezenţi au ridicat mâna cu unanimitate de voturi, au consifinţit moartea definitivă a transportului în comun realizat în urbea de pe Cibin cu troleibuze.

Vremurile în care „buburuzele“ roşii, ecologice, circulau pe traseele cu care sibienii sunt obişnuiţi de zeci de ani, vor apune definitiv în 14 noiembrie, atunci, când vor avea loc ultimele drumuri ale troleelor prin Sibiu. Conform deciziei Consilului Local, la propunerea Trusib SA şi la sugestia mai multor oameni „cu greutate“ din Primărie, printre care şi primarul Klaus Iohannis, troleibuzele vor fi înlocuite cu autobuze, pentru că nu se mai justifică menţinerea lor „în viaţă“.

Starea tehnică a troleelor este precară, iar piesele de schimb pentru ele nu se mai fabrică nici în Elveţia“ au justificat cei de la Tursib, în explicaţiile date consilierilor.

Începe „revoluţia“

Asociaţia Transira, cea care s-a încăpăţânat să încerce salvarea de la pieire a troleibuzelor, a decis să găsească o altă formă de a determina administraţia locală revină asupra decizie de scoatere din folosinţă a troleibuzelor. Inginerul Silviu Sântea spune că oamenii din Sibiu vor fi puşi în temă de ce înseamnă troleibuzele, printr-o mini-scrisoare ce o vor primi în cutiile poştale.

Actuala conducere a SC Tursib SA nu a solicitat niciodată fonduri pentru achiziţionarea unor troleibuze noi. Asta este doar unul din abuzurile făcute de Tursib. O să dăm mii de petiţii şi fluturaşi în tot oraşul, pentru ca oamenii să ştie că totul a fost făcut premeditat. Dacă în alte oraşe s-a ţinut cont de opinia locuitorilor, de ce să nu fie şi la Sibiu, la fel“, spune preşedintele asociaţiei Transira. Petiţiile vor fi distribuite în tot Sibiul.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite