S-au dat case gratis în valoare de 200.000 de euro pentru rromii din Agnita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt familii au primit astăzi cheile noilor lor locuinţe, construite în cadrul proiectului “Îmbunătăţirea calităţii vieţii romilor din Agnita, prin construirea de locuinţe”.

CITIŢI ŞI:

Hăituiţi în Europa,aplaudaţi la Sibiu. Cealaltă faţă a ţiganilor se dezvăluie două zile în Dumbrava Sibiului (GALERIE FOTO)

Guţă şi Elvis romanes,în centrul istoric al Sibiului

Regele Cioabă: Nu suntem de acord cu schimbarea denumirii de "rom" în cea de "ţigan"

Persoanele care vor locui gratuit în noile imobile au fost selectate în urma anchetelor sociale efectuate de reprezentanţii administraţiei locale. Potrivit primarului Oraşului Agnita, Radu Curcean, proiectul a fost gândit să intergeze comuntiatea de rromi în societate. „Un număr de 41 de persoane din rândul comunităţii rome din Agnita, Coves şi Ruja, vor beneficia de condiţii normale de locuire. Au fost create locuinţe pentru 27 de copii, iar 12 dintre beneficiari au urmat cursuri de pregătire profesionala plătite din acest proiect”, a explicat primarul Agnitei. Proiectul a avut un cost final de apriximativ 220.000 de euro.

Reguli stricte de respectat

Familiile celor aproximativ 41 de persoane vor semna cu reprezentanţii administraţiei locale, care cuprinde câteva reguli importante. De exemplu, contractul va putea fi reziliat la a treia factură neplătită pentru utilităţi sau, după caz, la cumularea unor restanţe care depăşesc 2.000 de lei. Apoi copiii romi care locuiesc în noile case şi sunt şcolarizaţi nu trebuie să aibă mai mult de 20 de absenţe nemotivate pe semestru.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite