S-a dat startul lucrărilor de reabilitare a canalizării în Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Startul lucrarilor s-a dat pe strada Magheranului
Startul lucrarilor s-a dat pe strada Magheranului

Primarul Klaus Iohannis a dat oficial startul lucrărilor de reabilitare a reţelei de canalizare în municipiul Sibiu, marţi, 3 iulie, pe strada Măgheranului. Lucrările la reţeaua de apă au început deja din 20 iunie pe strada Agârbiciu.

Lucrările de reabilitare a canalizării au început în data de 3 iulie pe strada Măgheranului, situată în cartierul Ţiglari. Pozarea celor 1.032 ml de ţeavă care alcătuieşte reţeaua de canalizare se va face în carosabil, pe sensul de mers dinspre strada Ţiglari spre strada Calea Şurii Mici. Adâncimea medie la care se va săpa pentru introducerea ţevilor cu diametrul de 500mm va fi de 2,5 m. Reţeaua astfel amenajată pe strada Măgheranului se va descărca în cea de pe strada Paris, respectiv strada Ţiglari. Constructorul va reabilita şi un număr de 96 racorduri şi 33 de guri de scurgere.

Următoarea stradă pe care se va interveni pentru reabilitarea canalizării este strada Lungă. Diametrul conductelor pe această stradă este de 300 mm şi respectiv de 500 mm, pe o lungime de 578 de metri liniari. Ţevile vor fi introduse pe aceeaşi parte a străzii, în carosabil, pe sensul de mers dinspre str. Caragiale spre str. Popa Şapcă. Pentru a introduce ţevile săpătura va fi efectuată la 3 m. Pe această stradă se vor reabilita şi 28 de racorduri şi 19 guri de scurgere.

Ţevi garantate 100 de ani

Constructorul va folosi în aceste lucrări ţevi de ceramică vitrificată, un material foarte nou în România. Materia primă pentru acest tip de ţevi este argila şi şamota, ţevile fiind apoi supuse prelucrării termice la temperaturi foarte înalte. Acest material are calităţi excelente în ceea ce priveşte rezistenţa chimică, rezistenţa mecanică, impermeabilitatea şi duritatea. Ţevile au o rezistenţă foarte bună la acţiunea chimică a apelor reziduale şi suportă o viteză de 4 ori mai mare a apelor decât ţevile obşinuite. De asemenea, au o rezistenţă foarte bună la acţiunea utilajelor de curăţare şi decolmatare a conductelor. Aceastea au o durată de viaţă de 100 de ani, dublul duratei de viaţă a ţevilor de canalizare obişnuite.

În cadrul acestui contract se vor reabilita reţele de canalizare pe o lungime de aproximativ 14,56 km, pentru o populaţie beneficiară de peste 10.000 de consumatori.

Lucrările se vor desfăşura în următoarele cartiere:

- Lazaret: Toamnei, Diaconovici, E. Varga, Luceafărului, Arcului, Lupeni, Libertăţii, Lebedei, Abrud, Mureşului, Moara de Scoarţă, Călan, Anatole France, Solidarităţii (nod de intersecţie).
- Terezian – Ţiglari: Lungă, Măgheranului, Cuptorului, Ţiglari – zona de blocuri.
- Ştrand: Gârlei – Fântânii, colector Transilvaniei – Cârlova – Maramureşului, colector O. Goga, colector Cristian – Cantemir – Bârsei.
- Hipodrom – Vasile Aaron: Aleea Biruinţei, Aleea Fraţii Buzeşti, Aleea Buia.
- zona Ştefan cel Mare: colector I. Creangă – Triajului – Ştefan cel Mare, subtraversare CF Coposu – Calea Guşteriţei, Gheţăriei, Fabricii, Şerbota.

Extinderea reţelei de canalizare va viza introducerea de reţea de canalizare în sistem separativ pe o lungime de 4,24 km pentru o populaţie beneficiară de aproximativ 800 locuitori. Zonele vizate: Viile Sibiului, prelungirea Săcel, Cartierul Veterani.



Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite