100 de înscrişi la Astra Film Festival 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai important festival de film documentar din Europa de Est - Astra Film Festival a deschis de câteva saptămâni sesiunea de înscrieri pentru cea de-a 11-a ediţie, ce se va desfăşura în perioada 25-30 octombrie 2011.

CITIŢI ŞI:

Cursuri de Jazz la Casa de Cultură a Studenţilor

Până în prezent au fost înregistrate online aproximativ 100 de aplicatii. „Suntem surprinşi de acest număr mare de înscrieri fiindcă, din experienţa ediţiilor anterioare, majoritatea regizorilor completează formularul şi trimit filmul spre finalul sesiunii de înscrieri“, spune directorul festivalului Dumitru Budrala. Data limita pentru aplicaţii este 1 mai 2011.

Premiile Astra Film Festival 2011 se ridica la 25.000 de euro.

Sunt eligibile documentarele creative produse începând din anul 2008, cu subtitrare în limba engleză. Filmele selectate vor intra în una dintre cele patru secţiuni competiţionale:

•         INTERNAŢIONAL (filme documentare realizate în afara Europei)

•         EUROPA (filme documentare despre Europa);

•         ROMANIAN DOCUMENTARIES (filme documentare despre România);

•         STUDENT DOCS (filme documentare realizate în cadrul unor scoli de film sau programe de pregătire specializate).

 
AFF este o provocare pentru regizorii de documentar, o confruntare cu un public activ şi avizat. De-a lungul anilor, stilul interactiv, informal şi prietenos al AFF a generat un teren de dialog între regizori şi public şi profesionişti în domeniu, o comunicare care a atras un număr mare de fani.

Astra Film Junior, un proiect aflat la a III-a ediţie şi care explorează orizonturile copilăriei din toată lumea, precum şi alte programe variate legate de filmul documentar, în afara competiţiei (master classes, focus regional) şi concertele vor completa binecunoscuta atmosferă Astra Film.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite