Ruxandra Gangolea pregăteşte programul cultural al Târgului de Crăciun de la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruxandra Gangolea
Ruxandra Gangolea

Grafician de profesie, Ruxandra spune că ediţia de anul acesta a Târgului de Crăciun de la Sibiu se va axa în mod deosebit pe promovarea tradiţiei româneşti

Ruxandra lucrează ca grafician pe proiecte şi se declară extreme de mulţumită de meseria pe care şi-a ales-o. A moştenit talentul pentru pictură de la tatăl său şi a început să îl pună în practică încă din copilărie, iar decizia de a urma o facultate de artă a venit în timpul şcolii generale.

A urmat Liceul de Artă din Sibiu, după care şi-a continuat studiile la Cluj, unde a făcut Grafică Publicitară. „ Am ales această ramură pentru că este ceva contemporan. Mă ocup de conceptul şi realizarea de materiale promoţionale pentru diferite firme şi pot să spun că este o meserie pe care o practic cu mare plăcere“, spune tânăra.

Eveniment axat pe tradiţie

Pe lângă jobul de bază însă, Ruxandra a primit anul acesta şi o ofertă de nerefuzat: aceea de a se ocupa de programul cultural al Târgului de Crăciun de la Sibiu, un eveniment devenit deja tradiţie pentru oraşul de pe Cibin. Chiar dacă a fost ceva absolut nou pentru ea, tânăra a acceptat provocarea, iar acum promite că cea de-a patre ediţie a evenimentului va fi una extrem de reuşită, din punct de vedere cultural. „ Anul acesta, ne axăm foarte mult pe tradiţie şi pe promovarea folclorului românesc. Vom avea coruri bisericeşti, ansambluri folclorice şi cete de colindători, care vor complete atmosfera de sărbătoare, dar şi anumite şcoli, care vor organiza miniserbări şi programe proprii. Cele mai multe evenimente vor avea loc însă în week-enduri, pentru că atunci este şi publicul mai numeros“, spune Ruxandra.

Tânăra a început să lucreze la programul cultural încă de acum două luni şi cu doar trei zile înainte de marea deschidere a Târgului de Crăciun se declară extreme de emoţionată. Şi-a canalizat toată atenţia pe organizarea evenimentului, iar asta o face să fie încrezătoare că totul va ieşi aşa cum trebuie. „ A fost o muncă destul de dificilă, însă mi-a plăcut foarte mult să lucrez cu publicul şi mi-am făcut foarte mulţi prieteni, în ultimul timp. Am întâlnit aici o echipă foarte strânsă şi unită, bine organizată Am, totuşi, mari emoţii pentru Târgul de Crăciun, pentru că este munca mea şi sper să fie o surpriză plăcută pentru toată lumea“, adaugă aceasta.

Noutăţile Târgului de Crăciun

Târgul de Crăciun de la Sibiu aduce anul acesta şi o serie de noutăţi, responsabilă fiind, desigur, tot Ruxandra. Tânăra promite că marea deschidere, de sâmbătă seara, va fi una specială, iar concertul susţinut de Corul Catedralei Mitropolitane îi va încânta pe cei prezenţi în centrul oraşului. „ În plus, pentru prima dată în cadrul Târgului de Crăciun, vom avea o piesă de teatru, prezentată de actorii Teatrului Naţional «Radu Stanca», dar şi un spectacol cu foc, prezentat de Raja Project“ adaugă Ruxandra. Târgul de Crăciun de la sibiu va fi deschis între 27 noiembrie şi 2 ianuarie 2011, însă programul cultural se va încheia în 26 decembrie.

Întrebări şi răspunsuri
Ce îţi place, cel mai mult la Sibiu?

Îmi place foarte mult arhitectura oraşului şi chiar sunt mândră că sunt sibiancă. Asta pentru faptul că oraşul nostru a fost Capitală Culturală Europeană în 2007, dar şi pentru că avem parte, faţă de alte oraşe, de multe evenimente culturale.
Dar ce nu îţi place la Sibiu?
Nu îmi place că aria pe care lucrez eu- grafica publicitară- nu este foarte dezvoltată aici.
Ce alte pasiuni ai?
Nu prea mai am timp pentru alte pasiuni. Îmi place foarte mult muzica, este o adevărată terapie, pentru mine.

Ce-i place
Ruxandra Gangolea că îi place curajul şi sinceritatea. Se declară de asemenea, o iubitoare a culorii verzi şi ascultă ori de cite ori are ocazia, muzică nordică.

Ce nu-i place
Fiind o persoană energică şi foarte activă, tânăra sibiancă spune că nu îi place monotonia. Kitsch-ul şi minciuna sunt alte două lucruri cu care Ruxandra spune că nu este de acord.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads

 

 



Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite