Rugby-ul redevine cea a fost odinioară în urbea de pe Cibin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CSM Sibiu are peste 100 de sportivi la secţia de rugby ce se pregătesc pe stadionul Bebe Boboc
CSM Sibiu are peste 100 de sportivi la secţia de rugby ce se pregătesc pe stadionul Bebe Boboc

Zeci de copii şi juniori şi peste 30 de seniori duc mai departe istoria de 35 de ani a rugby-ului sibian, aflat în grea suferinţă până acum doi ani. După cinci ani însă Troancă Florin alături de alţi câţiva iubitori ai sportului cu balonul oval a reînfiinţat echipa CSM Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Pelici se ia de de Răchită de la Petrolul: „Nu am devastat niciun vestiar la Ploieşti. Astea sunt scenarii inventate”

Există în Sibiu un sport de echipă care a făcut istorie la fel de impresionantă ca şi fotbalului, cum a fost în cazul defunctei Inter Sibiu. Rugby-ul s-a născut oficial la Sibiu în vara anului 1977, atunci când în data de 19 iunie Şcoala Sportivă Sibiu a ocupat un meritoriu loc trei pe ţară. Apoi din 1985, echipa a devenit CSM Sibiu şi a activat cu succes în prima divizie din România. A venit însă anul 2005 când CSM-ul a reuşit să promoveze în Divizia Naţională, dar din lipsă de bani echipa s-a desfiinţat.

După cinci ani însă Troancă Florin alături de alţi câţiva iubitori ai sportului cu balonul oval a reînfiinţat echipa. Priviţi la început cu scepticism, cei de la CSM sunt invidiaţi pentru ceea ce au putut realiza în timp aşa de scurt. I-am prins pe antrenori chiar la selecţiile toameni.

„Acum suntem în partea de selecţie la clasele a VIII-a şi a IX-a. Fără seniori sunt peste 60 de copii care vin la pregătiri şi 30 de seniori. Plăcerea de a juca acest sport, face ca el să reziste şi ca să avem un schimb de generaţii. La juniori am avut mai mereu copii şi jucători. Din păcate la seniori a fost perioada 2005 – 2009, în care nu am mai activat în campionat. Acum lucrurile sunt pe drumul cel bun, drept dovadă că avem o echipă numai de sibieni”, povesteşte Troancă, în timp ce cu coada ochiului se uită către terenul unde viitoarele speranţe se antrenează.

Vor să dea jucători la Naţională
Tactica de a atrage copiii către acet sport este una simplă. „Încercăm să îi aducem la teren ca să vadă despre ce este vorba. Prima oară vin din curiozitate. Apoi rămân şi le place. La o selecţie, din 100 de băieţi rămân maxim 10 jucători”, mai spune Troancă. Clubul sibian vrea ca din tinerele speranţe de la juniori şi de la echipa de seniori, în câţiva ani să iasă şi un produs de înaltă calitate. „Avem şanse să dăm jucători la Naţionala Mare. Asta ne şi dorim. În trei ani de zile o să avem un sibian în lotul naţional. Aşa credem noi. Este nevoie de tineri la echipa naţională”, afirmă tehnicianul echipei de seniori.

Stabilitate financiară
Cei de la CSM Sibiu au susţinerea Consilului Judeţean, a celor de la Transelectrica, precum şi a celor de la Romgaz. ”Într-o lună acum avem cheltuieli de aproximativ 11.000 de lei. Vrem să refacem şi terenul oficial şi cel de antrenament în această toamnă. Facem şi cantonament de iarnă”, a mai dezvăluit Florin Troancă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite