Sibiu: Prolog incendiar la Romaniacs urmărit de mii de oameni (update galerie foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Prolog incendiar la Romaniacs urmărit de mii de oameni (update galerie foto)
Sibiu: Prolog incendiar la Romaniacs urmărit de mii de oameni (update galerie foto)

A şasea ediţie a competiţiei Romaniacs a început la Sibiu cu prologul care a adunat câteva mii de spectatori pe Bulevardul Coposu. Cei 116 piloţi înscrişi în raliu Romaniacs au demonstrat încă o dată că enduroul este una dintre cele mai spectaculoase ramuri ale motorsportului.

La Sibiu nu există om care să nu ştie ce-nseamnă Red Bull Romaniacs şi care să nu aştepte mereu cu nerăbdare competiţia. Încă de la prima ediţie din anul 2004, Martin Freidanemetz, omul care organizează raliul, a imaginat o probă spectaculoasă care precede raliul propriu-zis şi care dă posibilitatea spectatorilor să-i vadă la muncă pe cei mai buni rideri din lume. Această probă este Prologul unde concurenţii trebuie să facă în cel mai scurt timp un traseu relativ mic dar presărat cu numeroase obstacole, de la buşteni de variate dimensiuni la bolovani de râu, cauciucuri şi maşini. Prologul de anul acesta a avut loc ieri, 15 august, şi timp de două ore, piloţii care s-au calificat pentru prolog s-au întrecut în semifinale şi finale dovedind celor peste patru mii de spectatori strânşi pe Bulevardul Coposu de ce sunt apreciaţi ca cei mai buni endurişti ai momentului.

Un pilot a luat foc
Miza prologului a fost grila de start de duminică, prima zi de enduro prin Carpaţi, clasamentul întrecerii din centrul fostei capitale culturale europene indicând ordinea în care pleacă în cursa prin munţi concurenţii. Pe lângă demonstraţiile de măiestrie la ghidon, publicul a avut parte şi de un show de flăcări. Nu unul plănuit de staful organizatoric, ci unul spontan declanşat de incendierea accidentală a unui concurent de la clasa Echipe Expert. Din fericire, pilotul grec George Kinonas nu a suferit arsuri ale pielii iar flăcările care au cuprins motocicleta au fost stinse în câteva secunde de un pompier aflat la datorie.

Mani a încheiat prologul pe locul doi
Omul zilei la Prolog a fost spaniolul Xavier Galindo (clasa Profi)  aflat pentru prima dată la Red Bull Romaniacs. “Nu mă aşteptam să câştig prologul, mai ales că sunt pentru prima dată aici. Sper să mă descurc cât mai bine şi în munţi”, a declarat campionul mondial de enduro. Românul Emanuel Gyenes care participă pentru a şasea oară la acest concurs a terminat pe locul doi la clasa Expert Single. “Am greşit puţin la start, de aceea am pierdut primul loc. Dar nu are prea mare importanţă că iau startul mâine al doilea şi nu primul”, a precizat Emanuel.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite