Sibiu: Al doilea Hilton din România e în Ardeal (galerie foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta Capitală Culturală Europeană are de vineri, oficial, primul hotel de cinci stele amenajat în Sibiu. Hilton Hotels Corporation a luat locul, după un recent program de renovare şi reamenajare, fostului Palace Resort & Spa, hotelul fiind operat prin contract de franciză de către Sc Palace Dumbrava SRL.

25.000.000 de euro, investiţia în noul hotel

Trecerea de la Palace la Hilton a scos din buzunarul patronului Nicolae Minea aproximativ 1.000.000 de euro, transformarea făcându-se în timp record. „Am avut de îndeplinit peste 2000 de standarde şi am reuşit acest lucru în aproximativ şase luni de zile. Eu am investit în acest hotel 25.000.000 de euro şi încă un milion în plus pentru a îl transforma în Hilton. Această schimbare cred că o să o recuperez în aproximativ 5-7 ani, având în vedere că este criză la nivel mondial” a explicat patronul Hilton Sibiu.

Sibiul a fost ales cu atenţie
Locaţia figurează deja de trei zile în cea a lanţului Hilton, reprezentanţii brandului american explicând şi de ce s-a ales Sibiul pentru deschiderea a celui de al doilea hotel din România. „Sibiu este o destinaţie fascinantă şi este unul dintre cele mai bine conservate centre medievale de pe continent. Poziţionarea sa strategică în inima Transilvaniei îi conferă  statutul de centru turistic şi de afaceri şi considerăm că brandul Hilton se va dovedi a fi de mare succes pe această piaţă” a explicat Simon Vincent, preşedinte al Hilton Europa. Trecerea la Hilton a însemnat şi o majorare a preţurilor, care însă nu au crescut foarte mult comparativ cu cele de la fostul Palace Resort & Spa.

Cel mai  luxos din ţară

Hotelul oferă 115 camere de lux, dintre care 20 de apartamente, toate dotate cu balcon sau terasă înspre Pădurea Dumbrava. De asemenea există şi un centru Spa de peste 2000 de metri pătraţi, un business center deschis 24 de ore, 4 săli de conferinţe Hilton şi un salon grand ballroom.

Investitorii au declarat public că acest hotel este cel mai luxos care funcţionează în România la ora actuală. Primarul Klaus Johannis, prezent la inaugurare, a mărturist că deschiderea acestei locaţii va duce la atragerea multor turişti. „Pentru noi acest hotel va fi un atu în plus atunci când se vorbeşte de Sibiu şi ne ajută foarte mult să dezvoltăm şi mai eficient turismul” a spus acesta.

Se fac angajări
Hilton Sibiu are la ora actuală, conform datelor oficiale, 130 de angajaţi. Patronul hotelului Nicolae Minea spune că încă se mai caută personal. „Vrem să ajungem la un număr de 155-160 de angajaţi. Avem mai multe posturi libere şi căutăm personal calificat ca să le acoperim” a mărturisit acesta. Hotelul va face o selcţie atentă pentru a acoperi acest deficit de posturi.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite