Risc maxim de avalanşă în munţii Făgăraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Riscul de avalanşă în munţii Făgăraş este foarte mare, de gradul 5, iar salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munţilor Făgăraş şi de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă.

Riscul de avalanşă în munţii Făgăraş este maxim, gradul 5 pe o scală de la 1 la 5, nivel care se va menţine şi în zilele următaoare.

“Pentru prevenirea accidentelor montane, solicităm turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munţilor Făgăraş şi de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă.

În zona turistică Bâlea Lac, accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă. În căldarea glaciară a lacului Bâlea deplasările trebuiesc efectuate respectând toate condiţiile impuse de perioada în care riscul de avalanşă rămâne ridicate.

Turiştii care doresc să practice sporturi de iarnă în această zonă sunt rugaţi să solicite informaţii şi să respecte recomandările patrulei Salvamont aflată în zonă.

Recomandăm turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă şi cu echipament de salvare din avalanşă (sondă de avalanşe, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă)”, spune Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite