Risc crescut de avalanşe, în Munţii Făgăraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au anunţat că riscul producerii de avalanşe în Munţii Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, este de gradul patru, pe o scară de la unu la cinci.


Meteorologii avertizează că, din cauza ninsorilor abundente înregistrate în ultimele 24 de ore, stratul de zăpadă proaspăt este consistent şi nu are aderenţă la stratul mai vechi.

„În Munţii Făgăraş, la suprafaţă se regăsesc circa 47 centimetri de zăpadă proaspătă, cu rezistenţă foarte scăzută, sub care se află un strat instabil de 20 de centimetri. Sub acesta întâlnim o structură de placă formată în urma episoadelor de vânt din zilele precedente. Cumulat cu ninsorile prognozate, stratul de la suprafaţă poate aluneca peste placa de vânt din interior, ducând la declanşări spontane de avalanşe de dimensiuni medii şi adesea chiar mari“, se arată în comunicatul de presă al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Potrivit meterologilor, citaţi de Mediafax, în următoarele 24 de ore, în zona de munte se aşteaptă ninsori pe arii extinse, urmând să se depună un nou strat de zăpadă de aproximativ 20-25 de centimetri.

Stratul de zăpadă de la Bâlea Lac depăşeşte 170 de centimetri.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite