Rezerve de lux pentru mămici şi pitici, spitalul de Pediatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul spital de copii din oraş a dat în folosinţă de curând rezerve de lux în care mamele pot sta internate împreună cu copiii lor. Contra unei sume care variază în funcţie de gradul de confort, mămicile şi micuţii lor au parte de condiţii de cazare dintre cele mai bune.

CITIŢI ŞI:

Spitalele strâng bani din fier vechi,copii xerox sau taxă de parcare

Fişe medicale online pentru pacienţii Spitalului Judeţean

O femeie a ajuns la spital,muşcată de şarpe

Cele opt rezerve au fost date în folosinţă de curând, fiind amenajate cu bani din veniturile proprii ale unităţii sanitare.
„Am avut tot mai multe cerinţe din partea mamelor, şi am încercat să creem condiţii de cazare cât mai aproape de cele din familie”, explică Alexandru Mihuţ, managerul Spitalului Clinic de Pediatrie. Două dintre rezerve au paturi pentru mamă şi copil, baie proprie, televizor şi frigider iar celelalte 6 au condiţii similare, dar baie comună.

Investiţia a fost de aproximativ 200.000 de lei, şi a constat în igienizări, punerea de tapet şi linoleum de trafic intens antiseptic, antibacterian şi antistatic, înlocuirea geamurilor şi a uşilor din lemn cu tâmplărie PVC şi geamuri termopan, schimbarea tuturor instalaţiilor termice şi electrice, realizarea băilor şi dotarea cu mobilier.

Foarte multe cereri
Cererile sunt pe măsura investiţiei, rezervele fiind în permanenţă ocupate. Mămicile care stau aici împreună cu micuţii lor sunt extrem de mulţumite de condiţiile foarte bune şi cu siguranţă nu foarte des întîlnite într-un spital de stat. 

„Condiţiile de aici mi se par excelente, pentru spitalizare mai ales mamă şi copil, sunt deosebite, copilul trebuie să nu-şi piardă mama din priviri, altfel devine agitat, şi sperăm şi la mai multe astfel de spaţii. Într-un fel este neobişnuit să ai astfel de condiţii într-un spital de stat, dar am născut anul trecut în maternitatea Sibiu şi acolo de asemenea condiţiile erau foarte bune, deci se pare că se modernizează încet-încet şi sistemul nostru sanitar”, spune Andreea Ţuţuianu, o mămică internată împreună cu micuţul ei într-una din rezervele de la Pediatrie.

Cât costă cazarea
Tarifele pentru mămicile care se internează cu copiii la Pediatrie variază de la 19 la 95 de lei pe zi. Astfel, cele care au în îngrijire micuţi până la 3 ani sau copii cu handicap grav, plătesc 19 lei pe zi, pentru o rezervă cu două paturi, fără baie, 33 de lei pe zi pentru rezerva cu un pat şi baie comună, 58 de lei pe zi pentru rezerva cu pat pentru mamă şi pat pentru copil şi baie proprie, fără duş şi 68 de lei pe zi pentru acelaşi tip de rezervă, dar cu baie cu duş.
Mămicile micuţilor de peste 3 ani plătesc 46 de lei pe zi dacă stau în rezervele cu două paturi, fără baie, şi 60 de lei pe zi dacă optează pentru cele cu un pat şi baie comună. În cazul în care aleg să stea în rezerve mamă-copil, scot din buzunar 85 de lei pentru cele cu baie proprie, fără duş, şi cu 10 lei mai mult pentru aceleaşi rezerve, dar cu baie cu duş. Mămicile plătesc atunci când se externează, şi primesc chitanţă pentru suma achitată. Preţurile nu includ doar cazarea, nu şi masa pentru mămici.   

„Aceste rezerve sunt permanent ocupate, aproape că se stă la coadă”, Alexandru Mihuţ, manager Spitalul de Pediatrie

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite