Revin terasele în centrul istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terasele reprezintă şi în acest an o atracţie atât pentru sibieni cât şi pentru turiştii care ne vizitează oraşul, fiind o prezenţă apreciată în centrul istoric al Sibiului. Până în acest moment au fost amplasate 28 de terase, cele mai multe pe strada Nicolae Bălcescu, dar şi în Piaţa Mică sau Piaţa Mare.

Începând cu luna martie, când a fost amplasată prima terasă şi până în prezent, inspectorii Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat au aplicat 21 de amenzi în valoare de 17.000 lei celor care au depăşit suprafaţa închiriată sau care nu au achitat la timp contravaloarea taxei de ocupare a domeniului public. Până în prezent din eliberarea avizelor necesare amplasării teraselor sezoniere s-a încasat suma de 54.999 lei.

Taxa percepută de serviciul specializat al primăriei pentru închirierea domeniului public pentru amplasarea de terase sezoniere este de 3 lei/mp/zi. Anul trecut, din taxa pentru ocuparea domeniului public cu terase sezoniere, s-a încasat la bugetul local suma de 619.700 de lei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite