Revelion cu cel puţin 10 la sută mai scump în Mărginimea Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensiunile au majorat preţurile pentru că este cerere mare faţă de anii trecuţi. Un sejur începe de la 800 de lei de persoană şi ajunge şi la preţ dublu în locaţiile din zona Păltiniş.

CITIŢI ŞI:

Casa Bazna creşte de la trei la patru stele după investiţii

Sibiul se află în primele judeţe pe ţară la număr de turişti

VIDEO - Case vechi din Mărginime,restaurate ca la carte

Într-o perioadă în care veniturile românilor scad vertiginos şi teoretic fiecare om se gândeşte de două ori înainte de a arunca cu banii în stânga şi în dreapta, pensiunile din judetul Sibiu se fac că nu observă că în România este criză economică. De câteva zile au început să apară pe paginile de internet ale locaţiilor turistice din judeţ, ofertele de cazare valabile pentru sărbătorile de iarnă sau pentru zilele din preajma Revelionului.

Cei care mizau să găsească oferte mult mai mici decât în anii trecuţi îşi caută probabil alte opţiuni. Preţurile în unităţile de cazare din Mărginime sunt cu cel puţin 10 la sută mai mari decât anul trecut. Preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism rural, ecologic şi cultural Sibiu, nu este deloc mirat de ceea ce se întâmplă şi spune că se aştepta la o astfel de mişcare din partea proprietarilor de pensiuni.„Poate că pe majoritatea oamenilor îi suprinde această decizie a celor care deţin pensiuni în Mărginime. Totuşi explicatia este una cât se poate de simplă. Este cerere destul de mare pentru sărbători şi atunci preţurile au crescut şi ele. Cu siguranţă că serviciile de calitate au făcut ca Mărginimea să fie aşa de căutată chiar şi într-un an în care veniturile românilor au scăzut”, spune Dorn Beu, preşedinte al ANTREC Sibiu.

Preţuri piperate
Pentru a petrece noaptea de la cumpăna dintre ani în judeţul Sibiu, o familie trebuie să scoată din buzunar cel puţin 400 de euro la o pensiune de două margarete. „Sunt şi câteva oferte la 150 de lei de persoană pe zi cu demipensiune, dar în general preţurile de la 200 de lei în sus la locaţiile de 3 margarete. Sigur la locaţiile de lux preţurile sunt şi mai mari” a mai explicat Dorin Beu.

La Păltiniş preţurile sunt şi mai mari decât în Răşinari, Sadu, Tilişca, Sibiel sau Gura Râului. Cine vrea să facă revelionul şi să şi schieze, asta bineînţeles dacă este zăpadă trebuie să afle că preţurile sunt de la 1100 de lei de persoană cum este cazul unui sejur la Curmătura Ştezi, poziţionată la 15 kilometri de Păltiniş şi ajung si la 1600 de lei de persoană la Perla Păltinişului, aflătă la aproximativ 4 kilometri de pârtia de schi.

Reduceri pentru rezervări din timp
Dacă vă decideţi totuşi să petreceţi sfârşitul de an în Mărginime, atunci trebuie să ştiţi că sunt şi pensiuni care oferă reduceri de 5 sau chiar şi 10 la sută. Condiţia este să fie achitată integral suma aferentă pentru preţul sejurului de Crăciun sau Anul Nou.

Preţurile din Sibiu sunt cu aproape 50 la sută mai mari decât în Maramureş şi nordul Moldovei.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite