Restricţii pe Transfăgărăşan! Mâine, până la ora 14.00, se detonează stânci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu plecaţi mâine pe Transfăgărăşan! Până la ora 14.00 n-aveţi nicio şansă să urcaţi  mai sus de Bâlea Cascadă, din cauza  unor intervenţii pentru detonarea unor stânci care, altfel, s-ar putea prăbuşi în orice clipă pe carosabil.

CITEŞTE ŞI:

Transfăgărăşanul închis pentru detonări

Patru sibieni au căzut 50 de metri cu maşina într-o prăpastie şi au scăpat cu viaţă

 Traficul rutier pe Transfăgărăşan se desfăşoară pe un fir

Este vorba de o misiune pirotehnică efectuată pe teritoriul judeţului Argeş de specialiştii Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu şi cei ai Secţiei Drumuri Naţionale Sibiu  „ Circulaţia rutieră va fi restricţionată între orele 07.00 – 14.00, pe DN 7 C – Transfăgărăşan, de la kilometrul 132+800.”, a precizat Lt. Mădălina Epure, purtator de cuvânt ISU Argeş

Practic, de Bâlea Cascadă spre Cârţişoara, cu maşina nu se poate trece decât în a doua parte a zilei.

“Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu va trimite la faţa locului echipe pregătite pentru intrrvenţii la înălţime, care vor încerca să înlăture  stâncile  respective. Deşi noi sperăm să nu fie niciun fel de probleme, vom trimite acolo şi un echipaj SMURD  care va rămâne în zonă pe parcursul celor 7 ore”, asigură Sublocotenent Diana Lazăr, purtator de cuvânt ISU Sibiu.

 Traseele turistice nu sunt afectate

Turiştii care se află mai sus de Bâlea Cascadă  şiau pornit-o pe trasee turistice, nu au motive de îngrijorare.
“În cel mai rău caz, cei fac traseele turistice de creastă  vor fi blocaţi cât timp se va face detonatea,. Afectată va fi doar partea carosabilă, iar intervenţia este  controlată”, spune Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite